Kappen!

Standaard

Sander heeft het de laatste tijd niet zo makkelijk. Hij is verliefd op Indra, maar dat lijkt niet wederzijds. Wat Sander niet weet, is dat Indra denkt dat hij al een vriendin heeft. Daarnaast gaan zijn beste vrienden, Chris en Maarten, steeds meer om met de losgeslagen Emiel. Sander probeert Emiel aardig te vinden om de vriendengroep in stand te houden, maar dit is moeilijk omdat Emiel de vrienden uit elkaar drijft. Wanneer Sander betrokken raakt bij zinloos geweld, moet hij alles op alles zetten om de waarheid boven tafel te krijgen. Ook als dit ten koste dreigt te gaan van zijn vriendschap met Indra.

Recensie: De succesvolle auteur Carry Slee heeft – naast al haar populaire jeugd – en Young Adult boeken- inmiddels ook al aardig wat films op haar naam staan. Na succesvolle verfilmingen van o.a. Afblijven en Spijt is nu ook haar boek Kappen! verfilmt.

In Kappen! wordt de hechte vriendschap tussen een paar jongens flink op de proef gesteld. Sander (Tonko Bossen) zijn plek lijkt langzaam ingenomen te worden door de agressieve Emiel (Tobias Kersloot). Sanders vrienden en tevens voetbalmaatjes; Chris (Joes Brauers) en Maarten (Timo Wils) lijken deze nieuwkomer maar wat interessant te vinden.

Kappen! is een ijzersterke film over vriendschap, maar ook over liefde. Sander is hopeloos verliefd op Indra (Bente Fokkens), een meisje die bij hem in de klas zit. Ook René de broer van Indra’s beste vriendin heeft zijn oog op haar laten vallen. Wanneer hij erachter komt dat Indra, Sander veel leuker vindt dan hem is hij kwaad. Zodra hij de kans krijgt om Sander zwart te maken pakt hij deze met beide handen aan. Wat hij niet beseft dat hij daarmee niet alleen Sander in de problemen, maar ook Indra.

De cast bestaat voor een groot deel uit jongeren, waardoor hier en daar het acteerwerk wat te wensen overlaat. Echter wat betreft de hoofdrolspelers, over het algemeen prima acteerwerk. De scènes komen geloofwaardig over en zitten er tussen de jongeren een aantal talenten die we waarschijnlijk nog vaak in films en series voorbij zullen zien komen. Het verhaal zit goed in elkaar, bevat veel momenten waarin jongeren zich ongetwijfeld zullen herkennen. Maar er komen ook flink wat extreme situaties voorbij die gezien kunnen worden als levensles. Een spannende film voor de hele familie.

★★★★
Trailer
Titel: Kappen!
Naar het gelijknamige boek van Carry Slee
Regie: Tessa Schram
Cast:Tonko Bossen, Bente Fokkens, Joes Brauers,
Jessica de Groen, Jonathan Huisman, Micha Hulshof
Uitgever: Dutch Filmworks
Categorie: Familiefilm
Taal: Nederlands
Speelduur: 96 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar, geweld,
Thema’s: zieke, liefde, vriendschap,
groepsgevoel, criminaliteit, leugens
Verkrijgbaar vanaf:14-04-2017
EAN:8715664118245
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 03-05-2017
Prijs €17,99 nu tijdelijk €9,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s