The voices

Standaard

De lieve en knappe Jerry heeft een bizarre relatie met zijn kat en hond. Hij deelt het huis met zijn doortrapte kat Mr. Whiskers en trouwe hond Bosco. Terwijl Mr. Whiskers er alles aan doet om Jerry ervan te overtuigen dat hij een seriemoordenaar is, houdt Bosco hem op het rechte pad. Het is pas wanneer hij per ongeluk zijn bloedmooie collega Fiona vermoordt dat hij besluit om zijn medicatie terug te nemen. En de realiteit blijkt toch niet zo rooskleurig te zijn als hij had gehoopt.

Recensie: Je moet ervan houden, maar als je openstaat voor een maffe, duistere en komische film dan is The Voices zeker een film om te gaan kijken.

In deze briljante film maak je kennis met Jerry. Een rol voor de Canadese acteur Ryan Reynolds (Dead Pool). In deze film is hij een charismatische jongeman met een wat sullig baantje. In eerste instantie vraag je je dan ook ongetwijfeld af wat zo’n sympathieke man, vol potentie, doet bij zo’n kneuterig bedrijf. Maar zodra Jerry thuis komt wordt het de kijker al snel duidelijk; helaas zitten er aan deze man toch echt een paar steekjes los.

Wat volgt is een zowel grappig als eigenlijk zeer droevig en ernstig verhaal over een psychopaat in wording, die op sociaal gebied wel zou willen functioneren, maar dit gewoon weg niet kan. Hij heeft serieuze gesprekken met zijn duistere kat en met zijn trouwe viervoeter Bosco. Scènes die zorgen voor een flink portie sarcastische humor. Jerry probeert als volwassen man een normaal leven op te bouwen, maar dit gaat compleet mis. Wanneer hij valt voor zijn aantrekkelijke collega Fiona (Gemma Arterton, Hansel & Gretel) gaan alle remmen bij hem los.

De Iraanse regisseuse Marjane Satrapi – vooral bekend van Persepolis (2007) – was gelijk verliefd op dit script van Michael R. Perry (dat al in 2009 geschreven werd maar nog steeds lag te wachten op een regisseur). Marjane Satrapi heeft er in deze film voor gekozen het toch serieuze onderwerp over de problematiek van psychiatrische patiënten op een luchtige, iets wat bizarre manier te brengen. Koppel daar een groep prima acteurs aan vast en je hebt een unieke horrorkomedie die prettig is om naar te kijken. Flink over de top dat wel, maar de ernst van het verhaal komt toch zeker over.

★★★★
Trailer
Titel: The Voices
Regie: Marjane Satrapi
Cast: Ryan Reynolds, Gemma Arterton,
Anna Kendrick, Jacki Weaver
Uitgever: Remain In Light
Categorie: Horror, Komedie
Taal: Engels
Speelduur: 99 minuten
Kijkwijzer: 16 jaar, geweld
Thema’s: Psychiatrie, therapie, moord
EAN: 8712626098249
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 29-04-2017
Prijs €14,99 nu €11,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s