Why Him?

Standaard

In deze lachwekkende komedie van filmmaker John Hamburg (Meet the Parents, Zoolander) bezoekt de overbezorgde vader Ned (Bryan Cranston) samen met zijn vrouw (Megan Mullally) en zoon zijn studerende dochter (Zoey Deutch) tijdens haar vakantie. Hier ontmoet Ned zijn grootste nachtmerrie: zijn dochters vriend Laird (James Franco), een welwillende maar sociaal onhandige Silicon Valley-biljonair. Hij vindt Laird totaal geen match voor zijn dochter en voelt zich helemaal niet thuis in Laird’s overweldigende wereld vol technologische snufjes. Zijn hulpeloosheid slaat al snel om in paniek wanneer hij erachter komt dat Laird zijn dochter ten huwelijk wilt vragen.


Recensie: Why Him is een heerlijke komedie, de grappen volgen elkaar in een vlot tempo op. Zet je verstand op nul en genieten maar!

Regisseur John Hamburg heeft al meerdere komedies op zijn naam staan, waaronder Meet the Parents en deze nieuwe productie is hier dan ook zeker mee te vergelijken.

In Why him ontmoet vader Ned zijn aanstaande schoonzoon en hij is allesbehalve blij met de keuze van zijn – normaalgesproken – toch bijzonder intelligente dochter Stephanie (Zoey Deutch). Laird de nieuwe vriend van zijn dochter is bepaald geen doorsnee type. De gamemagnaat zwemt in het geld en kent op sociaal gebied totaal geen grenzen, hij is net een losgeslagen projectiel. Toch wordt de kijker al snel een ding duidelijk: Laird heeft een goed hart en wil maar een ding; bij een familie horen.

Why him heeft een uitstekende cast, waarbij vooral veel lof op zijn plaats is voor de twee mannelijke hoofdrollen. Zo lijkt de rol van de beschermde vader Ned, voor Bryan Lee Cranston (Breaking Bad) geschreven te zijn. En de charismatische James Franco, die de rol van de toekomstige schoonzoon (Laird) voor zijn rekening neemt, speelt zijn rol met veel flair. Het zijn dan ook vooral de confrontaties tussen deze twee heren die deze film tot een aanrader maken. De verhaallijn is simpel en voorspelbaar, maar juist daarom extra vermakelijk. De grappen zijn over het algemeen flink over de top, wie dat kan waarderen heeft met Why Him 107 minuten aan prima entertainment te pakken.

★★★★
Trailer
Titel: Why Him?
Regie: John Hamburg
Cast: Bryan Cranston, Zoey Deutch, James Franco
Uitgever: 20th Century Fox Home Entertainment
Categorie: Komedie
Taal: Engels
Speelduur: 107 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar, geweld, sex,
drugs/alcoholgebruik, grof taalgebruik
Thema’s: schoonzoon, kerst, familie
Verkrijgbaar vanaf: 19-04-2017
EAN:8712626098249
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 20-04-2017
Prijs €14,99
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.