Bibi & Tina Jongens tegen de meiden

Standaard

De paardenmeiden Bibi en Tina zijn terug met een super spannend nieuw avontuur.

Het begint allemaal als Tina bij haar lievelingspaarden Amadeus en Sabrina op haar beste vriendin Bibi staat te wachten. De meiden gaan op zomerkamp, samen met een aantal studenten uit het buitenland. Het begint allemaal heel leuk, maar al snel ontstaan er irritaties tussen de jongens en de meiden.

Na een tijdje splitst de groep zich op in twee teams, die het tegen elkaar opnemen in allerlei activiteiten. Het jongensteam haalt daarbij echt alles uit de kast om van de meiden te winnen. Bibi op haar beurt probeert haar toverkrachten te gebruiken, maar ze merkt tot haar schrik dat die niet werken. Samen met Tina probeert ze erachter te komen wat er aan de hand is. En dan breekt er plotseling een bosbrand uit! Nu zal Bibi toch echt haar magische krachten nodig hebben om een ramp te voorkomen…

Recensie: De van oorsprong Duitse familiefilms over de twee hartsvriendinnen Bibi & Tina zijn gebaseerd op een populaire animatieserie; De avonturen van Bibi en Tina. Na Liefde en diefstal op de manege komen de makers nu met een nieuw verhaal;
De film Bibi & Tina: jongens tegen de meiden is alweer de derde lange speelfilm over de twee sympathieke paardenmeiden. In dit nieuwe avontuur gaan de dames op kamp. Tina kan heel goed paardrijden en haar beste vriendin Bibi kan toveren. Tijdens de kampdagen doen ze allerlei wedstrijden. Hun goede vriend Alex, besluit op het laatste moment niet met de meiden de wedstrijdopdrachten te doen, want hij heeft twee jongens leren kennen die zijn hulp nodig lijken te hebben. Bibi & Tina gaan dan ook samen de strijd aan tegen alle groepen, maar vooral tegen Alex en zijn nieuwe vrienden. Terwijl Bibi tijdens de opdrachten niet mag toveren, blijken Alex teamgenoten het niet zo nauw te nemen met de voorgeschreven regels. Het duurt alleen wel even voordat Alex dit wil geloven.

Bibi & Tina: jongens tegen de meiden is vooral een vrolijke feelgoodfilm , zeker meiden die gek zijn op paarden zullen deze film kunnen waarderen. Tijdens de gehele film wordt je als kijker verwent met een zee aan felle kleuren, leuk voor de doelgroep, maar voor een realistisch geheel iets te veel van het goede. In de film komen er veel liedjes voorbij sommige zijn zeker de moeite waard, maar een aantal hadden de makers misschien beter achterwege kunnen laten, deze zijn ook voor jonge (bijna) tienermeiden toch net iets te kinderachtig. Bibi & Tina jongens tegen de meiden is een leuke spannende jeugdfilm over vriendschap, eerste liefdes en samenwerken, een film die je laat verlangen naar een lange zonnige zomervakantie.

   

Just Entertainment Kids – Speelduur: 110minuten
Tip:
Bekijk ook de trailer.
De film draait sinds 12 april  in de bioscoop.
Waar? Klik hier voor meer informatie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.