Waterboys

Standaard

Waterboys vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek. Een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen..


Recensie: De vermakelijke film Waterboys toont de eigenaardige relatie tussen een zoon; Zack (Tim Linde, soapserie Malaika) en zijn vader Victor (Leopold Witte, Gooische vrouwen, Dokter Deen). Dankzij het feit dat ze beide in een lastige situatie zitten moeten ze noodgedwongen steun zoeken bij elkaar.

De film toont hoe iets negatiefs in iets positiefs kan uitmonden. De arrogante auteur Victor leeft er lekker op los, totdat zijn vrouw zijn houding niet langer voor lief neemt, hij wordt door haar op straat gezet. De zoon overkomt, bijna direct, exact hetzelfde. Victor moet voor de promotie van zijn nieuwe boek naar Schotland afreizen en besluit Zack op sleeptouw te nemen. Wat volgt is een hilarische roadtrip, een waarbij de heren elkaar met regelmaat confronteren met elkaars tekortkomingen. De vader ontdekt dat er meer in het leven is dan vreemdgaan en zijn zoon vindt, ondanks (of misschien wel dankzij) de harde woorden van zijn vader, zijn zelfvertrouwen terug.

Deze feelgood film van Robert Jan Westdijk (Zusje, Phileine Zegt Sorry) is hartveroverend, soms grappig en dan weer intens triest. Dit toch eigenlijk kleinschalige verhaal weten de makers op sublieme wijze te brengen. Als kijker krijg je al snel sympathie voor Zack en waarschijnlijk zelfs voor zijn eigenwijze vader. Een koppige man die toch ook een klein hartje blijkt te hebben. Wat de film ook helpt is de aangename muziek van, de van oorsprong Britse en Ierse groep, The Waterboys (The Whole of the Moon). Hun muziek is te horen tijdens de soundtrack van de film, maar ze zijn ook redelijk lang te horen en te zien in de film. Tijdens een speciaal voor de film georganiseerd concertoptreden. Een optreden die in werkelijkheid plaats vond in Paradiso, Amsterdam.

★★★★
Trailer
Titel: Waterboys
Regie: Robert Jan Westdijk
Cast:Tim Linde, Helen Belbin, Leopold Witte, Julie McLellan
Uitgever: Paradiso Home Entertainment
Categorie: Komedie
Taal: Nederlands
Speelduur: 93 minuten
Thema’s: vader en zoon, relaties, liefde
Verkrijgbaar vanaf: 01-04-2017
EAN: 5414937033379
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 20-03-2017
Prijs €14,99 nu tijdelijk €12,99
Bestellen

 

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.