Incarnate

Standaard

Een doodsbange moeder (Carice van Houten) roept de hulp in van wetenschapper Seth Ember (Aaron Eckhart) wanneer haar 11-jarige zoontje (David Mazouz) bezeten is geraakt. Ember heeft de unieke gave om in de geest van een bezetene te kruipen en van binnenuit het gruwelijke gevecht met demonen aan te gaan. Maar zodra hij in het onderbewuste van de jongen doordringt, wacht hem een schokkende ontdekking. Ember moet snel een manier vinden om de demon te vernietigen, voordat de jongen hetzelfde lot ondergaat als zijn eigen gezin… Van de producer van Insidious en Sinister.


Recensie: De spannende horrorfilm Incarnate kreeg dankzij de charismatische actrice Carice van Houten een Nederlands tintje. Carice speelt in de film Lindsay, de moeder van een lieve 11-jarige jongen (David Mazouz, serie Gotham, Touch). Wanneer de jongen in aanraking komt met een bezeten vrouw neemt de aanwezige demon het lichaam van de jongen over. De jongen teert daarna langzaam weg. Wanneer niemand meer lijkt te weten wat er gedaan kan worden om de jongen te helpen, wordt de hulp ingeroepen van de fysiek gehandicapte Seth Ember (Aaron Eckhart, Sully, Olympus Has Fallen). Dat komt goed uit want Seth heeft nog een appeltje te schillen met de betreffende demon……

Hoewel Incarnate zeker bekende horror-elementen bevat, heeft deze film toch meer weg van een pakkende thriller met wat griezelige elementen. De strijd tegen demonen (of parasieten zoals Seth de demonen liever schijnt te noemen) wordt dit keer uitgevochten in het onderbewuste van het slachtoffer. Seth Ember weet door te dringen in de gedachtewereld van het slachtoffer en heeft geleerd om ter plekke af te rekenen met iedere onwelkome gast. Simpelweg door het slachtoffer bewust te maken van het feit dat wat hij op dat moment denkt te beleven niet de werkelijkheid is.

Regisseur Brad Peyton (San Andreas) had met de verhaallijn van Incarnate een interessante mix in handen. De scènes die zich in het hoofd van het slachtoffer afspelen zijn fascinerend, telkens kort maar krachtig. Voor de spanningsopbouw hadden deze echter veel langer mogen duren. Het verhaal van Incarnate lijkt nu niet volledig uit de verf te komen. Ondanks dit gegeven is de film dankzij de fantastische groep acteurs alleen al het kijken waard, maar wie een heftige horrorfilm verwacht zal vermoedelijk na afloop teleurgesteld zijn. Toch heeft Incarnate naast het aangename acteerwerk nog genoeg te bieden om de film als aanrader aan te prijzen. Wel zal de oplettende kijker merken dat er veel haken en ogen zitten aan wat zich op het beeldscherm afspeelt.

★★★
Trailer
Titel: Incarnate
Regie: Brad Peyton
Cast: Carice van Houten, Aaron Eckhart, Keir O’Donnell,
Catalina Sandino, Moreno Matt Nable, David Mazouz
Uitgever: Dutch FilmWorks
Categorie: Horror
Taal: Engels
Speelduur: 93 minuten
Thema’s: demonen, bezeten, onderbewuste, uitdrijving
Verkrijgbaar vanaf: 07-04-2017
EAN: 8715664118511
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 10-04-2017
Prijs €14,99 nu tijdelijk €9,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.