Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops

Standaard

Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops
die plotseling een gezin heeft…..

Carl Mops is niet meer weg te denken. In korte tijd hebben alle mopshond-liefhebbers in Nederland en België het hondje in hun hart gesloten. En ook in het Engels zijn de boeken zeer succesvol. Hoe kan het ook anders: de verhalen zijn erg leuk om (voor) te lezen en de tekeningen zijn uniek.

Als het baasje aan Carl vertelt dat zijn vriendinnetje Coco en haar eigenaar bij hen komen wonen, kan Carl zijn geluk niet op. Nu zal Coco altijd dicht bij hem zijn. Maar Paula, de exzwerfhond die ook bij Carl woont, is minder blij.
Wat een drukte allemaal.

Joelle Tourlonias studeerde visuele communicatie aan de Bauhaus Universiteit in Weimar en en specialiseerde zich daarna in het illustreren en schilderen. Ze heeft verschillende prentenboeken op haar naam staan. Fabiola Nonn studeerde aan de Kunstacademie in Stuttgart. Lukas Weidenbach volgde een opleiding voor boekhandelaar en studeerde daarna nog cultuurwetenschap. Momenteel werkt hij voor een uitgeverij in Frankfurt. (bron: Aerial Media Company).

illustratie: Joelle Tourlonias

Recensie: In dit nieuwe avontuur van het inmiddels behoorlijk populaire Mopshondje Carl met de lange titel; Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops die plotseling een gezin heeft… krijgen hij en zijn vriendinnetje Coco samen de mooiste puppy’s van de hele wereld.

Het rijkelijk, in voornamelijk bruin tinten, geïllustreerde prentenboek is vooral bedoeld voor jonge kinderen maar zal vermoedelijk ook volwassen hondenliefhebbers erg aanspreken. Liefhebbers van Mopshonden kunnen met de zogenaamde Carl reeks, waarvan inmiddels drie delen verschenen zijn wederom hun hart ophalen. De gedetailleere illustraties zijn allen het werk van de talentvolle Joëlle Tourlonais, haar werk is vrij uniek te noemen.

Het ontroerende verhaal is net als de eerder verschenen verhalen van en over Carl geschreven vanuit het oogpunt van dit vriendelijke hondje. Het geeft kinderen zo de kans om even in de belevingswereld van een sociaal hondje te verdwijnen. Het verhaal is vrij realistisch gehouden en komt dan ook geloofwaardig over. Hierdoor is het verhaal leerzaam en vermakelijk tegelijk.

Net als de eerder verschenen delen een leuke aanwinst voor iedereen met een hart voor dieren!

★★★★
Titel: Een geheel nieuw verhaal van Carl Mops,
die plotseling een gezin heeft…
Originele titel: Die ganz neue Geschichte von Carl Mops,
der auf einmal eine Familie hatte
Auteur: Fabiola Nonn, Lukas Weidenbach
Illustraties: Joelle Tourlonias
leeftijd: vanaf vier jaar
Uitgeverij: Aerial Media Company B.V.
Categorie: prentenboeken
Thema’s: Mopshond, honden, puppy’s
Pagina’s: 32
Uitvoering: hardcover
ISBN13: 9789402601787
Verkrijgbaar vanaf: april 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 06-04-2017
Prijs: €12,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s