De rollende boerderij

Standaard

De rollende boerderij gaat over Jochem, een jongetje dat graag boer wil worden. Af en toe mag hij mee met boer Klaas om te helpen op de boerderij. Op een avond komt Jochem niet thuis. Zijn speelgoeddieren maken zich ongerust en besluiten hem de volgende dag te gaan zoeken. Daar begint het spannende avontuur voor de dieren Klazien, Minet, Elza, Ollie, Henk en Muis.

 

 

Recensie: In het prentenboek De rollende boerderij gaat de vriendelijke jongen Jochem graag bij een boer in de buurt helpen, hij wil later zelf ook boer worden. Bij hem in huis wachten de speelgoeddieren van Jochem altijd geduldig tot hij weer terugkomt om met hun te spelen. Wanneer Jochem op een dag niet terugkeert gaan de dieren hem zoeken. Onderweg, tijdens een leuke speurtocht, beleven de dieren bijzondere avonturen.

Voor het spannende voorleesverhaal; De rollende boerderij schreef – de inmiddels 70 jarige – Clarisse van Veen niet alleen de tekst, maar ze maakte ook alle illustraties zelf. Het boek staat vol met fabelachtige foto’s waaraan vermoedelijk veel werk voorafging. Ze maakte namelijk alle onderdelen die je op de afbeeldingen aan zult treffen zelf; de dieren, de attributen en zelfs de achtergronddecors. Deze combinatie vormt tezamen een prachtig dynamisch geheel. De speelgoeddieren komen verbazingwekkend mooi tot hun recht en lijken bijna werkelijk tot leven te zijn gewekt.

Alles bij elkaar genomen is De rollende boerderij gewoon een prachtig fantasierijk prentenboek. Een boek dat niet alleen erg leuk is om uit voor te lezen, maar ook een boek waar je kleuters met een gerust hart alleen doorheen kunt laten bladeren. De tot de verbeelding sprekende foto’s zullen voor jonge kinderen keer op keer weer een unieke belevenis zijn. Een ervaring waarbij hun verbeeldingskracht flink aangesproken zal worden.

★★★★
Titel: De rollende boerderij
Auteur: Clarisse van Veen
Illustraties: Clarisse van Veen
leeftijd: vanaf vier jaar
Uitgeverij: Rubinstein
Categorie: prentenboeken
Thema’s: boerderij, dieren, vriendschap,
stropers, zoeken

Pagina’s: 48
Uitvoering: hardcover
ISBN13: 9789047622833
Verkrijgbaar vanaf: maart 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 05-04-2017
Prijs: €14,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s