Verkocht

Standaard

Hilarische roman over twee heel verschillende mensen die samen een huwelijk voorbereiden en een huis moeten kopen maar het daarbij over alles oneens zijn.

Ik moet aan zoveel dingen denken sinds ik met Hans ben. Hoe het straks allemaal moet als ik met hem getrouwd ben? Ik moet echt mijn best doen om een goede echtgenote te worden. Hoelang heb ik nog de tijd om me aan te passen of verwacht hij dat niet van me?
Ik probeer snel uit te rekenen hoeveel dagen het nog duurt voordat we trouwen. Eigenlijk weet ik het wel: het is over ongeveer drie maanden. Nou ja, ongeveer, om precies te zijn: over 96 dagen.
Dat is best wel gauw. We moeten nog een huis kopen voor die tijd. Dan nog een bruiloft regelen. Ik moet nog verhuizen en nog heel veel meer. Ik probeer er niet aan te denken.

Hans en Sophie zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun huwelijk. En daarvoor gaan ze onder andere op huizenjacht. Ze zijn totaal verschillende persoonlijkheden: Hans is zeer gestructureerd en georganiseerd, Sophie is spontaan en impulsief en werkt zich voortdurend in de nesten. Wat ze wel delen, is een gemeenschappelijke geloofsovertuiging. Juist in hun zo verschillende voorkeur voor huizen leren Hans en Sophie elkaar pas echt kennen.

Els de Jong is geboren en opgegroeid in Woerden. Na haar middelbare school begon zij te werken bij de Belastingdienst. Al na een jaar hield zij dat voor gezien en startte een opleiding in de zorg in een psychiatrisch ziekenhuis. Toen ze het diploma in haar zak had, trouwde ze en begon haar werkend leven pas echt. Ze heeft in de ongeveer 30 jaar dat ze getrouwd is bijna evenveel banen gehad. Tussendoor kreeg zij 4 kinderen. Al vanaf haar twaalfde is zij een verwoed dagboek- en verhaaltjesschrijver. Tot op een dag een verhaal omgezet wordt in een boek.
Eerder verschenen: De ideale kandidaat

Recensie: De christelijke Sophie is helemaal in haar element wanneer ze Hans, een aantrekkelijke man leert kennen met dezelfde geloofsovertuiging. Het lijkt goed te klikken tussen de twee en ze willen dan ook graag hun liefde bezegelen in een huwelijk. Voordat Hans echter in het huwelijksbootje wil stappen wil hij eerst een liefdesnestje, dus gaan ze eerst op huizenjacht. Tijdens hun zoektocht naar een geschikt huis leren ze elkaar pas echt kennen! Is hun religie het enige dat ze gemeen hebben?

Verkocht is een heerlijke feelgood roman, die een geoefend lezer met gemak in een ruk uitleest. Voorspelbaar dat wel, maar in dit geval is dat allesbehalve bezwaarlijk. Sophie komt over als een jonge naïeve vrouw en terwijl jij als lezer allang weet wat haar staat te wachten moet, de toch intelligente, Sophie alles nog voor zichzelf gaan ontdekken. Je raakt daardoor als lezer sterk betrokken bij dit personage. Misschien zou je zelfs wel in het boek willen stappen om je even flink met het liefdesleven van Sophie te kunnen gaan bemoeien.

Els de Jong, de auteur van deze vermakelijke roman, heeft een vlotte schrijfstijl. Ze laat je het verhaal van Sophie door de ogen van dit personage meebeleven. In het verhaal laat Els de Jong veelvuldig het onderwerp religie voorbijkomen, jammer genoeg wordt dit onderwerp alleen belicht vanuit het perspectief van het Christendom en komen er geen andere geloven aanbod. Christenen zullen dit gegeven vermoedelijk een aanwinst geven. Voor niet – of andersgelovigen kan dit echter een reden zijn om het boek halverwege terzijde te leggen en dat zou jammer zijn.

★★★
Titel: Verkocht
Auteur: Els de Jong
Uitgeverij: Elikser
Categorie: romans
Thema’s: verhuizen, religie, liefde
Pagina’s: 312
Uitvoering: paperback
ISBN13: 9789089549327
Verkrijgbaar vanaf: 10-02-2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 27-03-2017
Prijs: €19,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.