Optie Hel

Standaard

Seb ontvoert zijn vader, die hij al dertig jaar niet gezien heeft, uit het verzorgingstehuis en hoort hem uit over diens leven.
Niet omdat hij hem beter wil leren kennen maar om te weten welke stappen hij wel of juist niet moet zetten om net zo’n klootzak te worden.

 

Recensie: Wat als het verleden je blijft achtervolgen? Wanneer de getraumatiseerde Seb niet langer meer met de liefde van zijn leven samenwoont heeft hij niets meer te verliezen en gaat hij de confrontatie met zijn verleden aan.

Optie Hel is een aangrijpende roman over familiebanden en de gevolgen van een trauma. Een roman ook over vergeven en jezelf durven zijn. In de roman gunt de auteur De Heer Bill je regelmatig een kijkje in het verleden van Seb. Als lezer raak je zo meer en meer betrokken bij dit personage en ontdek je wat zijn beweegredenen zijn om samen met zijn hulpbehoevende vader een tijdje in een verweerde caravan te gaan zitten. Optie Hel is een ontroerend verslag over een getraumatiseerde jongeman die wel wil leven, maar bij wie het maar niet lijkt te lukken.

De Heer Bill neemt je mee in een toch vooral dramatische verhaal. Hij laat zijn personages de meest gecompliceerde onderwerpen bespreken en doet dit zonder opsmuk. Toch is Optie Hel geen zware kost om te lezen. Pittige conversaties weet de auteur op een toch luchtige wijze te brengen, door op slimme wijze te spelen met taal. Optie Hel is een pakkend geheel geworden zonder dat het verhaal ook maar een moment beklemmend aanvoelt. De geschiedenis van Seb en zijn vader geven de lezer stof tot nadenken, stof die nog lang blijft ronddwalen.

★★★★★
Titel: Optie Hel
Auteur: De Heer Bill
Categorie: romans
Pagina’s: 146
Uitvoering: paperback
Thema’s: psychoses, trauma, volwassen worden,
v
ergeven, loslaten
Verschijningsdatum: april 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 24-03-2017
Prijs Boek: €10,01
Bestellen
e-book: €0,00
Downloaden

Advertenties

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Optie Hel Indeboekenkast (recensie) | De Heer Bill

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.