Wild Oats

Standaard

Het leven van de gepensioneerde Eva (Shirley MacLaine) staat compleet op zijn kop wanneer ze van de Sociale Dienst door een computerfout $ 5.000.000 krijgt uitgekeerd in plaats van $ 50.000. De weduwe blijft niet met al dat geld achter de geraniums zitten, maar besluit om met haar beste vriendin (Jessica Lange) het avontuur op te zoeken! Eva neemt al het geld tegelijk op en samen reizen ze af naar de zonnige Canarische eilanden. De twee beleven er de tijd van hun leven, maar moeten ondertussen wel uit handen zien te blijven van de autoriteiten. En dat blijkt nog niet zo makkelijk..

Recensie: Gelukkig zijn er steeds meer goede acteurs die ook als ze al een dagje ouder zijn nog volop in films te bewonderen zijn. Een nieuwe trend; ouderen in de hoofdrol. Een leuke ontwikkeling, acteerwerk is vaak van een hoog niveau en je mag als kijker dan ook kwaliteit verwachten. Dit krijg je zeker van de hoofdrolspelers Shirley Maclaine en Jessica Lange in de komedie Wild Oats.

In deze hilarische film krijgt de prille weduwe Eva (Shirley MacLaine) van de levensverzekering – na het overlijden van haar man – een veel groter bedrag uitgekeerd dan waar ze eigenlijk recht op zou hebben. Samen met haar beste vriendin Maddie (Jessica Lange) besluit ze voor en keer in haar leven de bloemetjes buiten te gaan zetten. Ze maken een vakantietrip naar de Canarische eilanden, maar worden daarbij op de voet gevolgd door haar dochter (Demi Moore) en de sociale dienst. Veel rust krijgen ze dus niet en dan is er ook nog de charmante Chandler (Billy Connolly) die zijn oog op een van de dames heeft laten vallen. Of ligt zijn belangstelling toch elders?

Wild Oats is een heerlijke over de top film, de grappen volgen elkaar in een vlot tempo op. Het luchtige verhaal is allesbehalve geloofwaardig en behoorlijk voorspelbaar, maar juist daarom zo vermakelijk. Kortom voor wie deze film niet al te serieus neemt (het is tenslotte een komedie) zal zich de 91 minuten die deze film duurt prima vermaken. Aangename feelgood film om lekker, op de bank, bij onderuit te zakken.

★★★★
Trailer
Titel: Wild Oats
Regie: Andy Tennant
Cast: Jessica Lange, Demi Moore,
Robert Collier, Colin Walker
Uitgever: Dutch FilmWorks
Categorie: Komedie
Taal: Engels
Speelduur: 91 minuten
Thema’s: ouder worden, geldzaken,
levensvreugde, relaties
Verkrijgbaar vanaf: 17-03 -2017
EAN: 8715664118511
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 20-03-2017
Prijs €14,99 nu tijdelijk €9,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s