Sepp de wolvenvriend

Standaard

Hoog in de bergen woont de vrolijke jongen Sepp. Hij geniet van de natuur en het eenvoudige leven op de geitenboerderij van zijn ouders. Sepp heeft een bijzondere gave om met dieren om te gaan. Zijn beste vriend is een geit die hij kunstjes laat doen en hij sluit vriendschap met een wolf. Maar dan krijgt zijn vader, die onderweg is naar het dorp om zijn kazen te verkopen, een ongeluk. Alle zelfgemaakte kazen vallen van de wagen en storten in de rivier. Een rijke winkelier die aan het vissen is met zijn zoontje vindt de kazen en ziet het als een geschenk uit de hemel. Het leven van Sepp staat daarna volledig op zijn kop. Zijn ouders hebben geen geld meer om eten te kopen. En worden onder druk gezet om ook Sepp zijn geit af te staan. Voor Sepp begint het avontuur nu echt, hij gaat op zoek daar een oplossing en krijgt daarbij hulp van de wolf!

Recensie: Sepp de wolvenvriend is gebaseerd op het in Zwitserland populaire jeugdboek: Schellen-Ursli (Een bel voor Ursli) van Selina Chönz. Typisch zo’n jeugdfilm die vermakelijk is voor het hele gezin. Terwijl de volwassenen worden getrakteerd op mooie beelden van een betoverend Zwitserland en enkele Zwitserse tradities, krijgen de kinderen een vermakelijk verhaal voorgeschoteld.

In Sepp de wolvenvriend woont de jongen Sepp samen met zijn ouders in de zomermaanden hoog boven in de bergen. Sepp zorgt die maanden voor de geiten en zijn vader maakt elke dag geitenkaas. In de wintermaanden vertrekken ze naar de bewoonde wereld, naar hun huis in het dorp, waar zijn vader de door hem gemaakte kazen verkoopt. Onderweg verliezen ze door botte pech de hele voorraad kaas. Het vriendelijke gezin krijgt veel hulp van vrienden uit het dorp, maar er zijn er ook een paar die Sepp en zijn ouders het liefste dwarsbomen.

Gezien de locatie doet Sepp de wolvenvriend sterk denken aan de vertellingen rondom het Zwitserse Alpenmeisje Heidi. Het verhaal van Sepp heeft ook wel wat overeenkomsten. Toch bevat de film genoeg unieke scènes om de vergelijking met Heidi al snel los te kunnen laten. De sympathieke Sepp, gespeeld door de jonge acteur Jonas Hartmann steelt met zijn uitstraling de show in deze film. De filmbeelden van hem samen met zijn pas verworven vriend; een wolf, zijn mooi in beeld gebracht. Het verhaal met de prettige boodschap; dat iedereen uiteindelijk krijgt waar hij of zijn recht op heeft, gecombineerd met de mooie natuurbeelden maakt Sepp de wolvenvriend tot een aangenaam geheel.

Benieuwd naar deze film? Doe dan mee met onze prijsvraag en maak kans op de dvd.
Mogelijk gemaakt dankzij een leuke samenwerking met Just Kids. Klik hier

★★★★
Trailer
Titel: Sepp de wolvenvriend
Originele titel: Schellen-Ursli
Boekverfilming: Schellen-Ursli- Selina Chönz
Regie: Xavier Koller
Cast: Jonas Hartmann. Sarah Sophia Meyer, Laurin Michael,
Julia Jeker, Herbert Leiser
Uitgever: Just Entertainment, Just Kids
Categorie: familiefilms
Taal: Nederlands ingesproken
Speelduur: 100 minuten
Thema’s: vriendschap, diefstal, Zwitserland, dierenvriend
Verkrijgbaar vanaf: 14-03-2017
EAN: 8711983965317
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 16-03-2017
Prijs €9,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.