De groene hand 1 – De vijf opdrachten

Standaard

De Groene Hand is een geheime club van de vijf kinderen Daniël, Flora, Hilde, Anniek en Fabio. In de boeken staan ze iedere keer voor raadsels en samen proberen ze die op te lossen.

Een gloednieuwe serie spannende verhalen voor kinderen vanaf 8 jaar.

De vijf opdrachten
Als Flora in haar la op school een brief vindt van De Groene Hand, belandt ze in een spannend avontuur. Flora kan lid worden van deze mysterieuze club, maar dat gaat niet zomaar. Eerst moet ze vijf speciale opdrachten uitvoeren.

Susan van ’t Hullenaar (1970) woont in Santpoort-Zuid. Na een juridische carrière stapte ze over naar schrijven. Eerst schreef ze zakelijke stukken, maar al snel ontstonden er ideeën voor een jeugdverhaal over De Groene Hand, een club die in haar jeugd echt heeft bestaan. Susan schreef en tekende in die tijd al voortdurend boeken en strips en ze was een trouwe klant bij de bibliotheek. Toen nam ze zich al voor: ‘Later ga ik de boeken schrijven die ik zelf had willen lezen!’ In 2014 bracht ze in eigen beheer haar eerste boek uit: De Groene Hand. Het was een lokaal succes en kinderen vroegen om meer.

Recensie: De vijf opdrachten is het eerste boek in de spannende jeugdboekenserie rondom een geheime club. Flora en Anniek zijn beste vriendinnen, maar in het dorp waar ze wonen valt weinig te bleven, eigenlijk is het er gewoon saai. Dan krijgt Flora een mysterieuze brief van een club met de naam De groene hand. Als Flora bij de groep wil horen dan moet ze zich eerst bewijzen en vijf opdrachten doen, heel spannend allemaal, maar gaat dit alles niet ten koste van haar vriendschap met Anniek?

De groene hand 1 – De vijf opdrachten is een geslaagde, veelbelovende kennismaking met de spannende jeugdboekenreeks De groene hand. Susan van ’t Hullenaar, de auteur van deze boekenreeks heeft een vlotte schrijfstijl en weet spanning, mysterie en avontuur samen te brengen in een leuk en origineel verhaal. Je beleeft als lezer het avontuur mee met het sympathieke meisje Flora. Je weet telkens precies net zoveel als zij, waardoor het verhaal van het begin tot het eind spannend blijft. Een verhaal waarin zowel jongens als meisjes voor komen. De vijf opdrachten is dan ook zowel voor jongens als voor meisjes vanaf ongeveer acht jaar een aanrader. Ook leuk om aan iets jongere kinderen voor te lezen en een fijn boek voor in de klas. Het boek leest zeer vlot weg. Eigenlijk is het boek gewoon veel te snel uit. Gelukkig is er wel al een tweede deel van deze serie verschenen, snel verder lezen dus!

★★★★
Titel: De groene hand 1 – De vijf opdrachten
Auteur: Susan van ’t Hullenaar
Uitgeverij: Aerial Media Company B.V.
ISBN13:9789402601800
Categorie: jeugdboeken
Pagina’s: 128 pagina’s
Uitvoering: hardcover
Omslagillustratie: Jan Cleijne
Thema’s: vriendschap. avontuur, mysterie
Verschijningsdatum: maart 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 09-03-2017
Prijs: €12,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s