De lovebus

Standaard

De lovebusOp zaterdagavond 7 februari 1976 werden in Medum en omgeving twee mensen vermoord, er viel één zwaargewonde en acht personen hadden medische zorg nodig voor lichtere verwondingen.
Al dat geweld draaide om seks.
Dit is het verhaal van die avond.

 

Recensie: Groningen 1976, in het dorp Medum gaat Cathelijn opzoek naar De Lovebus. Thuis kijkt er niemand naar haar om en ze droomt van een gezellige commune, dat lijkt haar de ideale uitweg. Dan ontmoet ze J.J., een aantrekkelijke jongeman en de bestuurder van de zogenaamde Lovebus. J.J. toont haar de binnenkant van de bus en vertelt haar waar deze werkelijk voor dient. Hoewel al snel blijkt dat het hier niet om een commune gaat, wil Cathelijne zich niet laten kennen. Cathelijnes zoektocht naar een beetje liefde start de volgende avond in de plaatselijke bar-dancing Boerema waar ze de enigszins agressieve Tammo weet te strikken voor een wild avontuur.

De lovebus laat zich in een rap tempo lezen. De auteur Tjibbe Veldkamp schenkt de lezer een origineel verhaal over de zoektocht naar liefde, vanuit de belevingswereld van diverse jongeren. De lovebus draait vooral om een specifieke avond, maar dan wel een avond waarin er veel voor alle betrokken personages staat te veranderen. Het boek biedt naast meerdere seksscènes, een aantal gewelddadige scènes, maar bevat ook een behoorlijk portie gezonde spanning en romantiek. Genoeg variatie dus!

Tjibbe Veldkamp weet op slimme wijze te beschrijven hoe alle hoofdpersonages de voor hem of haar belangrijkste momenten in het verhaal heeft ervaren: Je krijgt als lezer meerdere keren dezelfde situatie gepresenteerd, maar dan vanuit de beleving van een ander personage, een compleet ander perspectief is het gevolg. De personages krijgen hierdoor stuk voor stuk meer diepgang. Je krijgt als lezer zo een uniek kijkje in ieders psyche. Dit alles gedrenkt in een mix van menselijke emoties, maakt het boek uniek en geeft het verhaal door de belangrijkste situaties op deze wijze te herhalen, veel meer diepgang dan wanneer het vanuit de visie van een persoon zou zijn beschreven. De herhalingen zijn dan ook niet saai te noemen, maar zijn juist de kracht van dit unieke verhaal. Een aanrader!

BLOGTOUR
Deze recensie is onderdeel van de officiële blogtour van uitgeverij Querido!
Hieronder een overzicht van alle deelnemende blogs:
23-feb  Storiesbybente
24-feb Bright Blue Books
27-feb De Bookgeek
28-feb Booknuts
01-mrt Passie voor Boeken
02-mrt Boekielezen
03-mrt In de Boekenkast
04-mrt Bibliofem

★★★★
Titel: De lovebus
Auteur: Tjibbe Veldkamp
Uitgeverij: Querido
ISBN13: 9789045120591
Categorie: Young Adults
Pagina’s: 176
Uitvoering: paperback
Thema’s: liefde, sex, vriendschap, moord
Verschijningsdatum: januari 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 03-03-2017
Prijs: €14,99
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.