Chicago Med – Seizoen 1

Standaard

Chicago MedVan de Primetime Emmy® Award winnende uitvoerend producent Dick Wolf (Law & Order) en het team achter Chicago Fire en Chicago P.D. is Chicago Med het volgende deel van de franchise.

De doctoren, verplegers en andere werknemers nemen de moeilijkste medische zaken op in het beste traumaziekenhuis van de stad. Naast de hoge druk op de werkvloer krijgen zij ook te maken met persoonlijke drama’s waar altijd een leven op het spel staat. Chicago-med

 

Recensie: Voor liefhebbers van de bekende ziekenhuisseries is deze nieuwe serie van de makers van Chicago Fire en Chicago PD een aanrader.

Echter wie een uniek nieuw concept verwacht komt bedrogen uit. Vergeleken met andere ziekenhuisseries brengt deze nieuwe serie weinig nieuws met zich mee. Al de bekende ingrediënten zijn aanwezig: Een briljant team bestaande uit knappe artsen met een gigantisch ego en bloedmooie verpleegkundigen werken zich volledig uit de naad in een overvol ziekenhuis, waar ze alle spoedeisende klussen voor hun rekening nemen. De ene klus is – zoals te verwachten valt -nog bizarder dan de andere. Door het extreem zware werk is er voor het personeel weinig tijd voor hun privéleven, maar gelukkig vinden ze zo nu en dan een romance bij elkaar.

Ieder aflevering van Chicago Med start met een bijzonder ongeval waarvan de slachtoffers opgevangen worden in het Chicago-traumaziekenhuis, waar toevalligerwijs steeds dezelfde personeelsleden aanwezig zijn. De serie is nog het beste te vergelijken met de aangename, over de top serie Grey’s Anatomy, maar dan in een nieuw jasje. Voor de liefhebbers is deze moderne versie zeker aan te bevelen, de serie heeft een meer dan aangename cast en de bijzonder gedramatiseerde ongevallen zullen zeker voor het nodige (leed) vermaak zorgen.

Ondanks dat de serie weinig origineel is, zit deze reeks weldegelijk goed in elkaar. Vanaf de eerste aflevering is deze vlot verlopende serie direct meeslepend, chaotisch en zelfs schokkend te noemen. In de eerste aflevering, tijdens een rampzalig metro-ongeluk, maak je direct kennis met de aantrekkelijke Dr. Connor Rhodes (Collin Donnell, Arrow). De charismatische Dr. Connor Rhodes is toevalligerwijs in de betreffende metro aanwezig en kan direct ter plekke met zijn nieuwe baan als trauma-arts in Chicago Med beginnen. Ook nieuw is Dr. Natalie Manning (Torrey Joël DeVitto, Pretty Little Liars) zij is een hoogzwangere arts. De kijkers die vertrouwd zijn met de andere Chicago-series (Chicago Fire en Chicago PD) zullen naast de nieuwe gezichten een hoop vertrouwde gezichten tegenkomen uit deze andere twee series, waaronder Dr. Will Halstead (Nick Gehlfuss, Chicago Fire, Chicago PD) en verpleegkundige April.

Is dit je eerste kennismaking met de Chicagoreeks, ook dan zal je deze serie prima kunnen volgen. Voor liefhebbers van dit genre is deze serie een must. Heb je niets met dit genre dan zou ik deze serie aan je voorbij laten gaan.

★★★★
Trailer
Titel: Chicago Med – Seizoen 1
Cast: Rachel DiPillo, Oliver Platt, Brian Tee Colin Donnell,
Nick Gehlfuss Torrey Devitto Yaya DaCosta
Uitgever: Universal Pictures
Categorie: drama
Taal: Engels
Speelduur: 780 minuten
Thema’s: Ziekenhuis, rampen, drama, romantiek
Verkrijgbaar vanaf: 15-02-2017
EAN: 5053083084660
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-03-2017
Prijs €34,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.