The Sleepwalker

Standaard

The SleepwalkerTwee halfzussen, twee schoonbroers, één locatie, het ouderlijke huis in Massachusetts. Andrew en Kaia zijn gelukkig getrouwd en Christine en Ira zoekende maar ook in blijde verwachting. Wanneer de onstabiele Christine spoorloos verdwijnt, blijkt al snel dat de zussen een geheim delen. The Sleepwalker is een ingenieuze en angstaanjagende thriller die op het Sundance Filmfestival een nominatie voor de Grote Juryprijs ontving. The Sleepwalker

Recensie: Kaia (Gitte Witt) en Andrew (Christopher Abbott) wonen samen in een afgelegen huis, het huis waar zij als kind opgroeide. Ze zitten midden in een verbouwing en lijken gelukkig samen. Dan komt Kaia’s zus Christine (Stephanie Ellis) terug. Ze is verloofd en in verwachting. Haar terugkomst zorgt voor de nodige onrust. Wanneer ook haar verloofde Ira (Brady Corbet), naar het huis toekomt besluit het stel een paar dagen te blijven. Er volgt een eigenaardige slaapwandel-scène, vermoedelijk om de kijker ervan te overtuigen dat Christine een beetje verknipt is. Dan verdwijnt Christine op mysterieuze wijze.

De Noorse Filmregisseur Mona Fastvold (The Other Woman, The Childhood of a Leader) had met de Sleepwalker een veelbelovend verhaal in handen, helaas valt het resultaat tegen. The Sleepwalker had een angstaanjagende thriller kunnen zijn, maar is dit zeker niet. Er wordt te weinig vrijgegeven over het verleden van de personages en deze blijven daardoor oppervlakkig. Er blijft veel te raden over, te veel! Gelukkig maken de ogenschijnlijk eenvoudige filmbeelden wel een hoop goed net als de muziek van Sondre Lerche (de man van Mona Fastvold). Ook het acteerwerk is van een vrij hoog niveau.

Het terugkerende zusje wordt ervan beschuldigt in het verleden het huis in brand te hebben gestoken en heeft last van een slaapstoornis. Haar zus heeft een relatie met een gewelddadige man, hoewel hij haar in de film geen geweld aan doet lijkt alles er op te wijzen dat zij in hun relatie weldegelijk de onderdanige rol voor haar rekening neemt. De zussen zijn duidelijk getraumatiseerd, ze dragen een ongezond verleden met zich mee. Het lijkt erop dat hun vader daarvan als schuldige aangewezen kan worden. Hoe verknipt de zusjes werkelijk zijn dat mag de kijker zelf bepalen.

★★ ★
Trailer
Titel: The Sleepwalker
Regie: Mona Fastvold
Cast: Christopher Abbott, Gitte Witt,
Brady Corbet, Stephanie Ellis
Uitgever: Remain In Light
Categorie: thriller
Taal: Engels
Speelduur: 99 minuten
Thema’s: familie, sex, misbruik, trauma
Verkrijgbaar vanaf: 17-11-2016
EAN:8718836863295
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 23-02-2017
Prijs €14,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.