Not Another Happy Ending

Standaard

Not Another Happy EndingTom is radeloos. Sinds zijn enige succesvolle schrijfster het geluk heeft gevonden kan ze geen nieuwe bestseller schrijven. Om zijn toekomst als uitgever te verzekeren gaat hij dus op zoek naar de ideale situatie om haar het geluk te ontnemen. Maar hoe meer hij in haar leven komt, hoe meer hij voor haar als persoon valt.

“We could kill her dog.”
“I didn’t know she had a dog.”
“We could buy her a dog and then kill it!”Not Another Happy Ending

Recensie: De zeer vermakelijke film Not Another Happy Ending naar het boek van David Solomons wordt niet door iedere recensent de hemel in geprezen. Verbazingwekkend want deze romantische film zit vol droge Britse humor, heeft een leuk en origineel verhaal en een bijzondere cast.

In Not Another Happy Ending heeft schrijfster Jane Lockhart (Karen Gillan, Guardians of the Galaxy, The Big Short) een script klaarliggen, maar ze lijkt er maar niet in te kunnen slagen om haar boek aan de man te brengen. Het boek heeft dan ook een eigenaardige titel. Wanneer ze eindelijk terecht komt bij de kleine uitgeverij Tristesse van Tom Duval (Stanley Weber) is ze maar wat blij dat hij wel wat in haar boek ziet. Haar vreugde is echter maar van korte duur. Hij verandert namelijk zonder haar toestemming de titel van het boek in Happy Ending, iets wat Jane niet bepaald kan waarderen. 

Tot ieders verbazing wordt haar boek al vrij snel een bestseller en wordt er van haar een tweede boek verwacht. Echter legt Tom de lat hoog en krijgt Jane te maken met een Writer’s block. Tom vermoed dat dit komt omdat ze op dit moment veel te gelukkig is en zet alles op alles om haar dat geluk te ontnemen. Wanneer dit dreigt te lukken krijgt hij spijt en ziet hij in hoeveel hij om zijn favoriete schrijfster geeft.

Complimenten voor Henry Ian Cusick (Lost, The 100) die zijn rol als scriptschrijver Willie Scott en egocentrische levenspartner van Jane Lockhart op briljante wijze weet neer te zetten. Maar ook lof voor zijn Schotse collega; Gary Lewis (Outlander, Billy Elliot), die de vader van Jane speelt en voor de jonge Engelsman Iain De Caestecker, hij speelt in de film de vriendelijk jongeman Rody en is werkzaam bij Tristesse. En, natuurlijk niet te vergeten de al eerder genoemde hoofdrolspelers : de charismatische Schot Tom Dunvall en Karen Gillan.

Regisseur John McKay (Hustle, The Whistleblowers) maakte van Not Another Happy Ending een heerlijke feelgood movie.

 
Not Another Happy Ending

★★★★
Trailer
Titel: Not Another Happy Ending
Regie: John Mckay
Cast: Amy Manson, Karen Gillan, Freya Mavor,
Kate Dickie, Stanley Weber, Iain De Caestecker
Uitgever: Remain In Light 
Categorie: romantische komedie
Taal: Engels
Speelduur: 102 minuten
Thema’s: uitgeverij, boek schrijven, liefde, relaties
Verkrijgbaar vanaf: 04-10-2016
EAN: 9789461874603
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 21-02-2017
Prijs €10,99
Bestellen

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.