Ik wil een leeuw

Standaard

Ik wil een leeuwOp een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai. Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest… Maar hoe ging hij mama zover krijgen?

Recensie: De Nederlandse illustrator Mark Janssen heeft al heel wat boeken op zijn naam staan, zo maakte hij onder andere de afbeeldingen voor de leuke kinderboeken uit de series; De voetbalgoden en De dierenridders. Daarnaast maak hij ook veel voor volwassenen. Illustrator Mark Janssen werkte voor het prentenboek Ik wil een leeuw samen met de jonge hockeyster en auteur Annemarie van der Eem. Ze is journalist, eindredacteur en tekstschrijver. Ik wil een leeuw is haar debuut bij uitgeverij Lemniscaat.

In het extra grote prentenboek Ik wil een leeuw heeft Sjuul een goed idee. Hij vindt het veel te stil in huis en heeft de perfecte oplossing: een huisdier! Hij weet hoe zijn moeder is en besluit het slim aan te pakken. Hij zet direct hoog in en vraagt zijn moeder om een leeuw. Dat vindt zijn moeder niet zo’n goed idee, toch krijgt Sjuul precies wat hij wil….

Het boek is voorzien van een degelijke harde kaft en elke pagina is volledig gevuld met de explosief gekleurde dierentekeningen van Mark Janssen. Deze illustraties maken samen met de bijhorende teksten van Ik wil een leeuw een vrolijk geheel. Het verhaal is origineel en heeft een briljant einde. Pas op! Na het lezen van dit leuke boek wil ieder kind een leeuw!

Niets gebeurd

★★★★
Titel: Ik wil een leeuw
Auteur: Annemarie van der Eem
Illustraties: Mark Janssen
Facebookpagina Mark Janssen
Uitgeverij: Lemniscaat
ISBN13: 9789047708674
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 32
Uitvoering: hardcover
Thema’s: huisdier
Verschijningsdatum: februari 2017
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 20-02-2017
Prijs: €14,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.