De Noodkreet in de Fles

Standaard

 De Noodkreet in de FlesGebaseerd op de gelijknamige thriller van Jussi Alder-Olsen

Wanneer een fles met een briefje aanspoelt op Jutland dient Afdeling Q de boodschap te ontcijferen. Het briefje is een 8 jaar oude noodkreet van een jongetje in gevangenschap. Op hetzelfde moment  verdwijnen er twee kinderen, Samuel en zijn zus Magdalena, uit een religieuze gemeenschap in Denemarken. Inspecteur Mørck en zijn team ontdekken een connectie tussen de twee zaken. Ze slagen erin de gemeenschap te infiltreren en raken op het spoor van een barbaarse man die al meerdere ontvoeringen van kinderen van religieuze ouders op zijn geweten heeft.  Als de tijd voor de ontvoerde kinderen begint te dringen beseft de cynische Carl Mørck dat het geloof dicht bij leven en dood staat.

Naar de internationaal bekende Serie Q van bestseller auteur Jussi Adler-Olsen. De Noodkreet In De Fles – A Conspiracy Of Faith is het vervolg op De Vrouw In De Kooi en De Fazantenmoordenaars. Van de scenaristen van Millennium.De Noodkreet In De Fles

Recensie: In De Noodkreet In De Fles, stuit inspecteur Mørck (Nicolaj Lie Kaas, The Killing, Follow The Money) van Afdeling Q op een zaak rondom een ontvoering dat acht jaar geleden plaats vond, dit dankzij een oude brief in een fles. De brief leidt zijn team naar een jongeman die acht jaar geleden samen met zijn broer vast werd gehouden door een religieuze man. Het toeval wil dat er net weer twee kinderen uit een religieuze gemeenschap in Denemarken ontvoerd zijn, Samuel en zijn zus Magdalena. Aan Inspecteur Mørck (Nicolaj Lie Kaas) en zijn collega Assad (Fares Fares, Kollektivet) de taak de zaak te onderzoeken. Hoewel de ouders weigeren hun medewerking te geven, wordt al snel duidelijk dat de verdwijning veel gemeen heeft met de vergelijkbare zaak van acht jaar geleden. Kunnen ze deze twee kinderen wel op tijd vinden?

Deze spannende Deense film is het derde deel in de serie Q. Eerder verschenen de films; De Fazantmoordenaar en De Vrouw In De Kooi. Om deze film goed te kunnen volgen hoef je de andere twee films niet te hebben gezien. De Noodkreet in de Fles heeft een pakkend verhaal, maar is toch niet heel erg origineel te noemen. Sommige situaties berusten zelfs op iets te veel toeval waardoor het verhaal wat ongeloofwaardig over komt, de politiemannen komen telkens iets te gemakkelijk aan hun informatie. Het plot zit echter goed in elkaar, maar het is vooral de rode draad; het geloof in al zijn facetten, dat de film naar een hoger niveau brengt.

Terwijl Mørck geen geloof aanhangt is zijn sympathieke en intelligente collega Assad juist veel met zijn religie (de islam) bezig. Mørck heeft hier totaal geen begrip voor en wil er dan ook niets over horen. Wanneer de ouders van de kinderen aanhangers blijken te zijn van een zwaar religieuze gemeenschap die niet openstaan voor andere religies en ook geen vertrouwen hebben in de politie, bevestigt dit voor Mørck nogmaals dat religie meer kapot maakt dan goed doet.
Het acteerwerk is meer dan prima te noemen. Bijzonder goede cast! Waarbij in dit geval vooral de Noorse Pål Sverre Valheim Hagen (Troubled Water) indruk maakt met zijn rol als de religieus verknipte ontvoerder.

Inhoudelijk zonder twijfel een goede thriller, mooi gefilmd, met veel aandacht voor de persoonlijke beleving van de personages.

Fazantenmoordenaars  De Vrouw In De Kooi

★★★★
Trailer
Titel: De Noodkreet in de Fles
Regie: Peter Moland
Cast: Amanda Collin, Fares Fares, Jacob Lohmann,
Nikolaj Lie Kaas, Pål Sverre Hagen
Categorie: Thriller/Misdaad
Land: Denemarken
Taal: Deens
Speelduur: 110 minuten
Kijkwijzer: vanaf 12 jaar, geweld, angst,
grof taalgebruik, discriminatie
Thema’s: ontvoering, religie, discriminatie
Verkrijgbaar vanaf: 06-12-2016
EAN: 8719372004203
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 17-02-2017
Prijs €9,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.