Jenny’s Wedding

Standaard

Jenny's WeddingJenny woont al vijf jaar samen met haar vriendin. Haar familie weet niets van haar seksuele geaardheid. Steeds opnieuw vragen ze wanneer Jenny nou eens een leuke man vindt. Wanneer haar vader uitweidt over hoe gelukkig hij getrouwd is, zet dat Jenny aan het denken. Waarom zou zij zich moeten blijven verstoppen? Ze vraagt haar vriendin Kitty ten huwelijk. Maar hoe vertelt ze het haar conservatieve familie?
Jenny’s Wedding is een romantisch drama over de moed om jezelf te zijn en de kracht van acceptatie.Jenny's Wedding

Recensie: Regisseur Mary Agnes Donoghue, die onder andere de regie van de indrukwekkende film White Oleander op haar naam heeft staan, komt nu eindelijk weer met een nieuwe film.
Jenny’s Wedding is een verhaal van auteur Iris Rainer Dart (Beaches). De film lijkt in het begin eerder op een educatief Amerikaans filmpje, maar gun je het verhaal even wat tijd dan blijkt Jenny’s wedding weldegelijk meer inhoud te hebben. Uiteindelijk krijgt de film dus meer diepgang en komt het verhaal ook vrij geloofwaardig over. Dit laatste komt voornamelijk door het aangename acteerwerk van de hoofdrolspelers. Zo speelt de Amerikaanse actrice Katherine Marie Heigl haar rol als de lesbische dochter met overtuiging. De blonde actrice heeft inmiddels aardig wat films op haar naam staan, maar ze werd vooral bekend door haar rol als Dr. Isobel “Izzie” Stevens in de serie Grey’s Anatomy. Maar de eretitel voor het beste acteerwerk in deze film gaat toch echt naar de Britse Tom Wilkinson. Hij speelt zijn rol als Jenny’s vader met flair, waardoor het samenspel tussen hem en zijn dochter Jenny natuurlijk aanvoelt. De film wordt hier en daar aangeduid als zijnde een komedie, het staat zelfs op de cover van de dvd, toch past het verhaal niet echt in deze categorie.


De film gaat voornamelijk over een jonge vrouw, genaamd Jenny. Zij heeft al vijf jaar een vriendin die ze ziet als haar levenspartner. Iedereen in haar omgeving weet ervan, behalve haar familie. Wanneer ze haar ouders eindelijk durft te vertellen dat ze gaat trouwen met een andere vrouw hebben zowel haar vader als haar moeder even de tijd nodig om dit nieuws te verwerken. De film laat goed zien wat het met mensen doet als bepaalde verwachtingen niet uit blijken te komen. Jenny’s moeder zag haar favoriete dochter al van kleins af aan als de ideale dochter, die later het ideale gezin zou stichten. Ook haar vader blijkt er ouderwetse ideeën op na te houden. Genoeg narigheid dus, maar er zijn in de loop van het verhaal gelukkig een hoop positieve ontwikkelingen te bespeuren wat het verhaal toch een redelijk hoog “feelgood”-gehalte geeft. Zo leert Jenny’s zusje bijvoorbeeld wat echt geluk is en Jenny leert door de ontwikkelingen haar broer veel beter kennen.
Jenny’s wedding is zo nu en dan vermakelijk maar is geen moment echt grappig te noemen, daar is het onderwerp van de film te serieus voor. De film bevat dan ook een flink portie drama, zet de zakdoeken maar vast klaar!

acteurs

★★★
Trailer
Titel: Jenny’s wedding
Regie: Mary Agnes Donoghue
IFC Films
Dutch Filmworks
Cast: Alexis Bledel, Grace Gummer, Tom Wilkinson,
Linda Emond, Katherine Heigl
Categorie: romantisch drama
Taal: Engels
Speelduur: 94 minuten
Thema’s: lesbisch, huwelijk, familie
Verkrijgbaar vanaf: 17-02-2017
EAN: 8719372004203
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 17-02-2017
Prijs €9,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.