Swingen als een kangoeroe

Standaard

Swingen als een kangoeroeNieuwe kinderliedjes voor thuis en op school

De Utrechtse kinderliedjesmaker en muziekdocent Jeroen Schipper komt weer met een gloednieuwe liedbundel: Swingen als een kangoeroe. De 26 liedjes in Swingen als een kangoeroe kenmerken zich door originaliteit, humor, interactiviteit, aandacht voor muzikale ontwikkeling en variatie in muzikale stijlen. Enkele veelzeggende liedtitels: Mam, ik ben een mummie, Monsterfanfare en Dansen als een Elf.

De teksten en muzikale omlijsting in Swingen als een kangoeroe zijn afgestemd op onder- en middenbouw van het basisonderwijs: speels, afwisselend en met humor. Uitbreidings- en verwerkingsopdrachten zorgen voor dwarsverbanden met andere leergebieden en filmpjes, meezingversies en spelopdrachten via het digibord zorgen voor aanvullende digitale ondersteuning. Een krachtige en originele aanvulling op het muziekonderwijs die aangevuld wordt met een training om plezier in muziek over te kunnen brengen op jonge kinderen.

De cd zit in het boek, maar kan ook los aangeschaft worden én zal op iTunes verkrijgbaar zijn. Op deze cd spelen professionele muzikanten op banjo, percussie, trompet, zingende zaag, piano en nog véél meer!
De digibordlessen, dansvideo’s, liedteksten in digitale vorm én de meezingversies van de liedjes zijn beschikbaar op het beveiligde gedeelte van de website http://www.swingenalseenkangoeroe.nl.

Jeroen Schipper is een bekende naam in muziekonderwijsland. De liedjes uit zijn eerdere liedbundels Rood Rood Mannetje, Daar komt de boegieman! en Top Dog zijn erg populair. Enkele werden ook opgenomen in Eigenwijs, de meest gebruikte verzamelbundel voor het basisonderwijs. Ook zijn liedjes voor 123 Zing, Kleuteruniversiteit en Sesamstraat (i.s.m. met Maarten Kuipers en Henny Vrienten) zijn geliefd. Met zijn duo Chocokrokodil speelt hij zijn liedjes live in theaters door heel het land.

Recensie: In de liedjesbundel Swingen als een kangoeroe zijn er maar liefst 26 vrolijke liedjes te vinden, waarvan de meeste spiksplinternieuw zijn. De liedjes – met tot de verbeelding sprekende titels als Kip en ei, sneeuwklokje en Wat moet er op mijn pannenkoek? – zijn stuk voor stuk zeer vermakelijk en prima geschikt voor de allerjongste schoolgaande kinderen tot ongeveer groep 4.

Jeroen Schipper, bekend van onder andere Rood Rood Mannetje, Daar komt de boegieman! en Top Dog zorgt met deze bundel weer voor volop muziekvariatie in de klas en thuis. De professionele muziek nodigt direct uit om te gaan bewegen. Muziek gecomponeerd in muziekstijlen van over de hele wereld, van Afrikaans tot salsa. De eenvoudige teksten toveren, in combinatie met de aanstekelijke muziek, als vanzelf een glimlach op ieders gezicht. Probeer daar maar eens op stil te blijven zitten! Er komen veel grappige onderwerpen aanbod die vaak nog leerzaam zijn ook, onderwerpen die jonge kinderen zeker aan zullen spreken.

De bundel is ideaal materiaal voor in de klas, er is geen langdurige voorbereiding meer nodig voor een muziekles of een les in beweging. De liedjesbundel is zeer compleet en dus direct te gebruiken als lesmateriaal. Inclusief een muziek CD met daarop alle 26 liedjes en interactieve lessen voor het digitale schoolbord! Er zijn zelfs een aantal Engelstalige liedjes in de bundel te vinden, zodat de kinderen spelenderwijs hun eerste woorden Engels kunnen leren. Na een uitvoerig voorwoord met uitleg zijn er in het boekje bij elk liedje naast de bladmuziek en bijhorende tekst ook diverse bruikbare speeltips te vinden. Leer kinderen op een ontspannende manier om op muziekinstrumenten te spelen, leer ze de bijpassende dansjes en geconcentreerd te luisteren.

Zorgt voor plezier in het klaslokaal.

Voor school, maar zeker ook voor thuis een aanwinst.


Rood Rood Mannetje  Boogieman  Top Dog

★★★★
Titel: Swingen als een kangoeroe
website
voorbeeld liedje
Auteur: Jeroen Schipper
Uitgeverij: SWP Uitgeverij 
ISBN13: 9789088506413
Categorie: jeugdboeken
Pagina’s: 104
Uitvoering: paperback, geplastificeerd
Thema’s: muziek, dans, school, educatie, plezier
Verschijningsdatum: november 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 16-02-2017
Prijs: €39,90
Bestellen Boek + CD

 

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s