Colony – Seizoen 1

Standaard

ColonyProducenten Carlton Cuse (Lost) en Ryan Condal (Hercules) komen met een sci-fi thriller die jouw nieuwe obsessie gaat worden! Colony speelt zich af in de nabije toekomst en vertelt het verhaal van een familie die probeert te overleven in een bezet Los Angeles. Het is een gevaarlijke wereld met verschillende ideologieën. Sommigen kiezen er voor om de bezetters te helpen en profiteren van de nieuwe orde, anderen gaan er tegen in en moeten leven met de gevolgen. Will Bowman (Josh Holloway – Lost), een voormalig FBI- agent en zijn vrouw Katie (Sarah Wayne Callies – The Walking Dead) zijn gescheiden van hun zoon tijden de invasie, nu doen zij er alles aan om herenigd te worden

Recensie: Colony is een Amerikaanse sience-fictionserie met een vrij bekend plot: buitenaardsen nemen beetje bij beetje de wereld over. Een deel van de aardse bevolking komt in opstand terwijl een ander deel zich aansluit bij de vijand.
Tot zo ver brengt Colony niets nieuws, toch weten de makers van deze serie dit vertrouwde verhaal een aardige wending te geven. Ze richten de aandacht dit keer niet op de aliens, maar op de “gewone” mensen. Zo maak je als kijker direct in de eerste aflevering kennis met een op het eerste gezicht doorsnee gezin.

Het verhaal draait voornamelijk om Will Bowman (Josh Holloway, Lost) en zijn vrouw Katie Bowman (Sarah Wayne Callies, The Walking Dead). Will Bowman was voor de overname een succesvolle FBI-agent. Hij en zijn vrouw wonen samen met twee van hun kinderen in een leuk huis midden in de stad Los Angeles. Ze lijken daar een alledaags bestaan te leiden. Totdat blijkt dat de stad omringt is door een hoge muur, er een avondklok in is gesteld en er mensen zonder pardon op straat neer worden geschoten als ze zich niet aan de nieuwe strenge regels houden.

Los Angeles is net als andere steden afgescheiden van de rest van de wereld. Ze zijn ingedeeld in verschillende blocks en er zijn zogenaamde Proxies (menselijke leiders) ingesteld. Iedere Proxie heeft een eigen block en mag op zijn of haar wijze leidinggeven, met alle gevolgen van dien. Wanneer Proxy Snyder (Peter Jacobson), de zogenaamde leider van Los Angeles er lucht van krijgt dat Will Bowman voor de bezetting FBI-agent was, dwingt hij Will om voor hem te werken. Hij moet zich in gaan zetten tegen elke vorm van rebellie. Dit terwijl zijn vrouw juist voor het verzet heeft gekozen. Het echtpaar krijgt ongewild steeds meer geheimen voor elkaar. Beide hebben echter hetzelfde doel, ze willen hun zoon – die ze noodgedwongen achter moesten laten in een ander district – terug en samen met hun andere twee kinderen weer een gelukkig gezin vormen.

Vergeleken met andere sciencefiction series kun je Colony eigenlijk nauwelijks een sciencefiction serie noemen. De aliens krijg je het hele seizoen amper te zien, ze zijn zelf zelden op aarde maar weten de mensheid op slimme wijze naar hun hand te sturen. Deze afwezigheid maakt de serie vreemd genoeg juist extra boeiend. De serie laat zien wat macht kan doen en hoe gemakkelijk mensen zich laten leiden.

Doordat het leven in Los Angeles vooral in het begin van het seizoen vrij normaal overkomt, komt de serie zeer realistisch over. Je wordt niet direct geconfronteerd met eigenaardig ogende aliens. Waardoor je het gevoel krijgt dat de situatie waarin Los Angeles verkeert “ons” daadwerkelijk zou kunnen overkomen. De serie bevat voldoende spannende elementen om je tot en met de laatste aflevering geboeid te houden.

★★★★
Trailer
Titel: Colony
Producenten: Carlton Cuse, Ryan Condal
Distributeur: Universal Pictures Benelux
Cast: Isabella Crovetti, Josh Holloway, Sarah Wayne Callies
Categorie: Actie avontuur, Sciencefiction
Taal: Engels
Ondertiteling: Engels voor doven en slechthorenden,
Frans, Nederlands
Speelduur: 420 minuten, 3 disks
Thema’s: oorlog, aliens, verzet, toekomst
Verkrijgbaar vanaf: 15-02-2017
EAN: 5053083105150
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 15-02-2017
Prijs €29,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.