Kubo And The Two Strings

Standaard

KuboKubo And The Two Strings/Kubo en het Magische Zwaard
Van de gerenommeerde animatiestudio LAIKA (Coraline) komt dit originele epische avontuur met in de Engelse versie de stemmen van Charlize Theron  en Matthew McConaghey. De slimme en goedhartige jonge verhalenverteller Kubo roept per ongeluk een wraakzuchtige geest uit zijn verleden op. Om zijn familie te redden moet hij het mysterie van zijn overleden vader, de beste samurai die ooit heeft geleefd, zien op te lossen. Tijdens zijn gevaarlijke zoektocht krijgt Kubo hulp van Monkey en Beetle. Bewapend met zijn shamisen – een magisch muzikaal instrument – moet Kubo strijden tegen goden en monsters, waaronder de vijandige Moon King en de boze tweelingzussen.

Filmfragment

Filmfragment


Recensie: De Japanse jongen Kubo woont samen met zijn moeder in een grot, dichtbij een dorpje met opvallend vriendelijke bewoners. Kubo gaat met regelmaat als verhalenverteller naar dit dorpje toe en is daar een graag geziene gast. Zijn moeder is gevlucht met Kubo toen hij nog een baby was en is sindsdien zichzelf niet meer. Ze heeft haar man verloren en Kubo’s heeft dankzij zijn grootvader Moon King nog maar één oog. Moon King en Kubo’s tantes jagen op hem omdat ze ook zijn andere oog van hem af willen nemen. Kubo zou dan niet meer instaat zijn het goede in de mensen om hem heen te zien.

Gelukkig heeft Kubo net als zijn moeder sterke magische krachten. Wanneer hij op zijn Shamisen (Japans muziekinstrument) speelt kan hij origamiblaadjes tot leven wekken. Kubo’s krachten nemen met de dag toe. Wanneer zijn duistere tantes hem vinden heeft hij zijn magie hard nodig, hij krijgt daarbij hulp van een pratende aap en een dappere kever met geheugenverlies.

Kubo And The Two Strings is zowel voor kinderen als voor volwassenen het kijken waard. De film is iets minder geschikt voor hele jonge kinderen want behalve grappig is de film zo nu en dan toch ook een beetje eng. In deze Amerikaanse familie-avonturenfilm van de makers van Coraline, ParaNorman en De Boxtrollen wisselen de indrukwekkend mooie beelden elkaar in een rap tempo af. Laika Entertainment heeft zich gespecialiseerd in stop-motionanimaties bijna alles wat je in de film ziet werd met de hand gemaakt. In deze unieke film zitten dan ook heel wat uren handarbeid. Met dit gegeven, tijdens het kijken, in je achterhoofd kan je de film alleen nog maar meer gaan waarderen.

Kubo And The Two Strings is een meeslepend verhaal, een prachtig Japans sprookje dat vol passie lijkt te zijn gemaakt. Een film met een volwassen boodschap over vergeving en rouwverwerking. Een mooi avontuur soms ontroerend, maar ook met veel humor. Vooral visueel gezien imposant te noemen.

★★★★
Trailer
Titel: Kubo And The Two Strings
Regie: Travis Knight
Distributeur: Universal Pictures Benelux
Studio: LAIKA, Focus
Cast: Charlize Theron, Matthew McConaughey, Ralph Fiennes,
Rooney Mara, George Takei, Art Parkinson
Categorie: Avontuur, Animatie, Familiefilms
Taal: Engels
Speelduur: 102 minuten
Thema’s: rouwverwerking, vinden van je eigen kracht
Verkrijgbaar vanaf: 01-02-2017
EAN: 5053083097493
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 01-02-2017
Prijs €16,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.