Everybody Happy

Standaard

Everybody HappyRalph Hartman is een succesvolle stand-up comedian die het moeilijk heeft. Vooral dan met zichzelf. Hij wordt immers achtervolgd door het mannetje in zijn hoofd, dat nog nauwelijks ooit wil zwijgen. Ondertussen moet Hartman zichzelf zien staande te houden in het genadeloze milieu van de stand up comedy, tijdens een vermoeiende tournee met vermoeiende collega’s en grote verwachtingen. Terwijl zijn negatieve stem op hem inhakt. Gelukkig is er Laura Maris (Barbara Sarafian) die zijn probleem lijkt te herkennen. Everybody Happy is een parabel over hoe we allen op de rand kunnen komen te staan. Maar ook hoe we van die afgrond zouden kunnen wegstappen. Een film die de wereld niet zal redden. Maar u misschien wel.Everybody Happy

Recensie: Everybody Happy is de derde speelfilm van Nic Balthazar (Ben X, Tot Altijd). Hij won op het filmfestival van Montréal de prijs voor de Beste Regie voor deze film.

In dit ontroerende verhaal ziet Ralph Hartman (Peter Van den Begin) het allemaal niet meer zo zitten. Zijn beroep valt hem dan ook zwaar. Probeer maar eens als succesvol stand-up comedian grappig te blijven op het podium terwijl je zelf nergens meer de humor van in kunt zien. Ralph Hartman is gescheiden en voelt zich eenzaam. Hij probeert te vechten tegen zijn negatieve gedachten, maar hoe harder hij knokt hoe meer de negatieve gedachten het van hem lijken te winnen. Dan zit hij ook nog midden in een tournee samen met een groep collega’s, die zelfs buiten het werk continu proberen elkaar te overtreffen met hun humor.

Deze film toont op een slimme manier wat een depressie met iemand kan doen en hoe het door die persoon zelf ervaren kan worden. Slim uitgebeeld in de film door het negatieve stemgeluid als een werkelijk personage neer te zetten. Zo wordt Ralph Hartman als het ware dagelijks gestalkt door zijn eigen zware gedachten die zich getransformeerd lijkt te hebben tot een irritant persoon. Wanneer zijn collega Laura Maris (Barbara Sarafian,  Aanrijding in Moscou, Vlaamse velden) zijn probleem schijnt te herkennen zoeken de twee elkaar steeds vaker op.

Everybody Happy is een indrukwekkende film die je tot in je ziel kunt raken. Met grote complimenten voor Peter Van den Begin die zijn rol overtuigend weet te brengen. Confronterend is de film zeker, maar vooral erg mooi, een verademing misschien voor wie het herkenning brengt. Everybody Happy kan mogelijk troost bieden aan die vele mensen die zich vaak neerslachtig voelen en net als Ralph in de film op het randje zitten van een depressie. De boodschap in de film lijkt te zijn: Je bent niet alleen! Depressie of een burn-out, het kan iedereen overkomen.

Met muziek van Triggerfinger en Henny Vrienten.

Tot altijd  Ben X

★★★★
Trailer
Muziekclip
Titel: Everybody Happy
Website: Everybody Happy
Regie: Nic Balthazar
Distributeur: Dutch FilmWorks 
Eyeworks productie
Cast: Barbara Sarafian, Peter van den Begin,
Josse De Pauw, Rik Verheye, Jeroen Leenders
Categorie: drama
Taal: Vlaams
Speelduur: 93 minuten
Thema’s: depressie, romantiek
Verkrijgbaar vanaf: 27-01-2017
EAN: 8719372004142
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 27-01-2017
Prijs €12,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.