Adios Amigos

Standaard

Adios AmigosDrie vrienden met een lichamelijke handicap willen net als iedere andere twintiger wel eens met iemand naar bed. Maar dat is niet zo eenvoudig als je in een rolstoel zit of blind bent. Een van hen weet dat de meisjes in Salou veel minder kritisch zijn. Dus plannen ze, zonder dat hun ouders het weten, een roadtrip naar Spanje met verzorgster Lub (Margot Ros). Losgerukt uit hun vertrouwde omgeving worden ze echter al snel geconfronteerd met hun afhankelijkheid. En blijkt dat ze met harde humor hun diepste angsten niet kunnen verdoezelen. Adios Amigos is een direct, aangrijpend en universeel verhaal over vriendschap en dromen in een leven met beperkingen.Adios Amigos

Recensie: Adios Amigos is de succesvolle remake van de Belgische film Hasta la Vista. In deze zowel hilarische als tragische film onder leiding van regisseur Albert Jan van Rees (Toren C, Bon bini Holland) nemen drie gehandicapte jongemannen een drastisch besluit. Ze willen zich los maken van hun ouders om hun geluk te beproeven tijdens een vakantie in Salou.

Lars (Martijn Lakemeier, Oorlogswinter) heeft een hersentumor, Philip (Yannick van de Velde, De brief voor de Koning) heeft een spierziekte en Joost (Bas Hoeflaak) is zeer slechtziend. Reden genoeg om bij de pakken neer te gaan zitten, maar de jongens die het alleen maar benauwd krijgen van de goedbedoelende maar vooral betuttelende houding van hun ouders willen voor een keer voelen hoe het is om echt te leven. Bovendien hopen ze in Salou eindelijk eens keer ontmaagd te worden.

Wanneer Lars te horen krijgt dat hij niet lang meer te leven heeft zetten ze hun Salou-plan daadwerkelijk door. Hoewel de reden van hun beslissing zeer dramatisch is, is de film dit over het algemeen genomen niet. De goed getimede sarcastische grappen volgen elkaar in een rap tempo op, zonder dat dit ook maar een moment storend of smakeloos is. Het drietal kan alleen niet zonder hulp op pad gaan en dus schakelen ze Marktplaats in. Ze komen daardoor in contact met de Kroatische Lub (Margôt Ros, Toren C), die in plaats van de jongens naar Salou te brengen haar eigen plan trekt. Wat volgt is een vermakelijke Road-trip.

De drie jonge acteurs bewijzen stuk voor stuk met hun rol in deze film over meer dan genoeg acteertalent te beschikken. Yannick van de Velde valt daarbij vooral op, hij speelt de rol van de bijna volledig verlamde Philip zeer overtuigend. Zijn frustraties over zijn nog niet geaccepteerde handicap komen werkelijk over. Adios Amigos is een mooie film over vriendschap, waarbij je smakelijk kunt lachen zonder je schuldig te voelen. Plus een film om stiekem een traan bij weg te pinken, omdat ook de serieuze kant van het verhaal zeker niet vergeten wordt. Een van de betere Nederlandstalige films!

★★★★Hasta la Vista
Trailer
Titel: Adios Amigos
Regie: Albert Jan van Rees
Distributeur: DFW
Cast: Yannick van de Velde, Martijn Lakemeier, Juul Vrijdag,
Lieke-Rosa Altink, Margot Ros, Geert Lageveen, Stefan Stasse,
Ids van der Krieken, Loes Schnepper, Han Oldigs, Galyna Kyyashko,
Bas Hoeflaak, Jorn Pronk, Don Alphonso, Joost van Schie.

Categorie: drama/komedie
Taal: Nederlands
Speelduur: 92 minuten
Thema’s: handicap, seks
Verkrijgbaar vanaf: 13-01-2017
EAN: 5053083057138
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 13-01-2017
Prijs slechts €9,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.