Een wonderlijke winterreis

Standaard

Een wonderlijke winterreisEigenlijk kan Anna Kerstmis niet uitstaan. Om haar broer een plezier te doen stapt ze dit jaar toch in de trein om het feest met haar familie te vieren. Maar door allerlei tegenslagen ontaardt de reis in een winterse roadtrip per sneeuwschuiver en pick-uptruck. Zo heeft Anna ruim de tijd om eindelijk eens goed over haar verleden en zichzelf na te denken. Misschien is het tijd voor verzoening?

Recensie: Een wonderlijke winterreis is een vermakelijke roman van de Duitse auteur Corina Bomann haar boeken worden in haar geboorteland bijzonder goed verkocht. Haar roman Een wonderlijke winterreis leest zeer gemakkelijk weg, het verhaal is best aardig en zal dan ook zonder twijfel een grote groep lezers aanspreken. Corina Bomann heeft een prettige schrijfstijl, ze weet je aandacht vast te houden, vooral mooi door de eenvoud.

In deze winterse roman gunt Corina Bomann de lezer een kijkje in het leven van studente en vrijgezel Anna. Het verhaal wordt volledig beschreven vanuit het oogpunt van dit sympathieke personage. Terwijl ze vroeger Kerst best leuk vond en een goede band had met haar moeder, heeft Anna nu een bloedhekel aan Kerstmis en ziet ze haar familie het liefst zo min mogelijk. Toch als haar halfbroertje vraagt of ze met Kerst komt kan ze geen nee zeggen.

Tijdens de lange treinreis naar haar familie dommelt Anna in een diepe slaap en wordt ze pas bij het eindstation wakker gemaakt. Ze is dan al ver verwijdert van Berlijn, haar eigenlijke bestemming en er gaat voorlopig geen trein meer terug. Anna grijpt alle kansen aan om toch zo snel mogelijk op haar bestemming aan te komen. Dat blijkt toch een stuk moeilijker dan gedacht. Het zit haar onderweg totaal niet mee en Anna heeft dan ook een lange avontuurlijke nacht voor de boeg. Onderweg maakt ze ongemerkt een hoop nieuwe vrienden, zij vertellen haar de mooiste verhalen en Anna krijgt de kans inzicht te verschaffen over haar eigen afkeer tegen de feestdagen en haar familie.

Een wonderlijke reis is een aangenaam boek voor tussendoor, het vraagt niet veel inspanning van de lezer. Geen moeilijk plot, maar gewoon een prettig, luchtig en amusant verhaal.

★★★
Titel: Een wonderlijke winterreis
Oorspronkelijke titel: Eine Wundersame Weinachtsreise
Auteur: Corina Bomann
Uitgeverij: Boekerij
ISBN13:9789022578667
Categorie: fictie-romans
Pagina’s: 224
Uitvoering: paperback
Thema’s: kerstmis, familie, winter
Verschijningsdatum: november 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 09-01-2017
Prijs: €12,50
Bestellen

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s