Grasje hier, grasje daar

Standaard

Grasje hier, grasje daarGrasje hier, grasje daar
Rhino en zijn vrienden

Eens op een keer staat een groot beest grasjes hier en grasjes daar te eten op de Afrikaanse savanne. Het is Rhino, een jonge neushoorn. Al snel maakt hij vrienden met Aapje en andere dieren op de savanne. Samen beleven ze mooie avonturen en ontdekken ze het leven.

Onderwerpen als vriendschap, verliefdheid, opscheppen en plagen komen op een luchtige manier aan bod in de prachtige verhalen die Jennine Staring in de geest van haar vertellende vader heeft geschreven. De verhalen lenen zich bijzonder goed om voor te lezen aan jonge kinderen, waarbij jong én oud Rhino in hun hart zullen sluiten.

 

Recensie: In het jeugdboek grasje hier, grasje zal je een aantal korte verhalen vinden rondom de iets wat knorrige, maar toch vooral vriendelijke neushoorn Rhino. Hij woont sinds kort op de Afrikaanse savanne. Een nieuwsgierig aapje wil graag weten wat Rhino precies voor dier is, maar helaas weet Rhino dat zelf ook niet, hij is gewoon Rhino! De neushoorn en het aapje worden goede vrienden, samen maken ze veel mee. Dankzij het aapje leert Rhino ook een hoop over de andere dieren in de savanne, daarnaast ontdekt de neushoorn nieuwe dingen over zichzelf.

De leerzame natuurverhalen van Jennine Staring worden begeleid met mooie dierentekeningen van de Nederlandse illustrator Martine Nieuwenhuyzen. Grasje hier, grasje daar leent zich zeer goed als voorleesboek voor kleuters, op school of in de thuissituatie. De vermakelijke verhalen over dieren prikkelen de fantasie, zijn soms grappig soms ontroerend. De zinnen zijn kort en eenvoudig gehouden waardoor jonge kinderen de verhalen prima kunnen volgen. Het boek bestaat in totaal uit 15 leuke korte verhalen, met ieder een eigen onderwerp. Bang zijn, verveling en heimwee zijn een aantal van de onderwerpen die aan bod komen. Vooraan in het boek vindt je een overzicht met de titels van de verhalen en daarachter direct het onderwerp waarover het betreffende verhaaltje gaat. Zo kun je voor elk moment het meest passende verhaaltje kiezen. Grasje hier, grasje daar is een Ideale bundel om elke dag positief mee af te sluiten.

★★★★

Titel: Grasje hier, grasje daar
Auteur: Jennine Staring
Illustraties: Martine van Nieuwenhuyzen
Uitgeverij: Levendig uitgever
ISBN13: 9789491740459
Categorie: jeugdboeken
Pagina’s: 64
Uitvoering: hardcover
leeftijd: vanaf ca. 3 jaar
Thema’s: vriendschap, heimwee, verliefdheid
Verschijningsdatum: november 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 02-01-2017
Prijs: €17,50
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.