Central Intelligence

Standaard

central-intelligenceDe zwaarlijvige Robbie Weirdicht (Dwayne Johnson) werd tijdens zijn tienerjaren behoorlijk gepest, terwijl zijn populaire oud-klasgenoot Calvin Joyner (Kevin Hart) het grote talent was op het sportveld. Twintig jaar later heeft Robbie zich getransformeerd tot de gespierde CIA-agent Bob Stone, terwijl Calvin zijn belofte nooit heeft ingelost en een doorsnee accountant is geworden. Bob herinnert zich Calvin als zijn enige vriend en vraagt hem om mee te doen met een uiterst geheim onderzoek. De onvoorspelbare agent sleept zijn oud-klasgenoot mee in een wereld van schietpartijen, verraad en spionage. Tegen de tijd dat de brave Calvin beseft in wat voor een gevaarlijke situatie hij is beland, is er geen weg meer terug.Central intelligence

Recensie: Met Central intelligence verrast regisseur Rawson Marshall Thurber (We’re the Millers, Dodgeball) de kijker met een van de betere actiekomedies van 2016. Kevin Hart (Get Hard, Ride Along) en Dwayne Johnson (Fast & Furious) vormen een ijzersterk hilarisch duo in deze vermakelijke film.

Robbie Wierdicht (Dwayne Johnson) was ooit het middelpunt van de pesterijen op school, maar heeft zich ontpopt tot een krachtige spierbundel en werkt nu voor de CIA. Wanneer hij in de problemen raakt en zijn onschuld moet bewijzen roept hij de hulp in van de enige klasgenoot die vroeger aardig tegen hem was; de toen zeer populaire Calvin Joyner (Kevin Hart). Calvin, vroeger ‘The Golden Jet’ genoemd, ziet nu op tegen de school reünie die binnenkort plaats zal vinden. Leerkrachten en medeleerlingen hadden ooit zeer hoge verwachtingen van hem, maar hij is nu niet meer dan een doorsnee burger met een doorsnee baan. Ook de relatie met zijn mooie vrouw verloopt stroef. Dan krijgt hij een vriendenuitnodiging op Facebook van ene Bob Stone. Hij accepteert de uitnodiging en komt er al snel achter wie Bob Stone werkelijk is. De twee spreken af en voordat Calvin zich goed en wel realiseert wat er gebeurt staat zijn leven al volledig op zijn kop. Hij wordt meegesleept in een zoektocht naar de ‘Black Badger’. Spannende achtervolgingen, schietpartijen en dappere vluchtpogingen volgen elkaar in een rap tempo op en zorgen voor een veelvoud van komische situaties.

De verhaallijn over een vals beschuldigde CIA-agent is vrij simpel en voorspelbaar, maar het samenspel van Dwayne Johnson en Kevin Hart is daarentegen ijzersterk. De hyperactieve Kevin Hart en de verrassend komische Dwayne Johnson vullen elkaar perfect aan. De altijd drukke Kevin Hart laat zich zelfs zo nu en dan van een serieuze kant zien in deze film. Liefhebbers van dit genre en van deze twee acteurs worden met Central Intelligence getrakteerd op een geslaagde komedie.

★★★★

Trailer
Titel: Central Intelligence
Regie: Rawson Marshall Thurber
Productie: Universal Pictures
Categorie: Komedie
Taal: Engels
Speelduur: 103:00  minuten
Thema’s: vriendschap, misdaadbestrijding
Verkrijgbaar vanaf: 14-12-2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 27-12-2016

Bestellen – €15,99

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.