Dit laaiende vuur

Standaard

dit-laaiende-vuur‘In de perfecte filmversie van mijn leven is dit het moment waarop hij me vastpakt, naar zich toe draait en kust. Maar hij heeft een vriendin. Iemand van wie hij houdt. Iemand anders dan ik’.

Als haar moeder verdwijnt staat de 17-jarige Lucille er plotseling alleen voor. Ze moet voor haar kleine zusje zorgen, een
bijbaan nemen om de rekeningen te kunnen betalen, huiswerk doen en het huishouden…
Op het moment dat alles om haar heen uit elkaar valt, wordt Lucille hartstochtelijk verliefd. En dan uitgerekend op degene op wie ze niet verliefd mág worden.

Recensie: In Dit laaiende vuur heeft de ruimhartige Lucille al op 17-jarige leeftijd de lastige taak gekregen om voor haar negenjarige zusje Wren te zorgen. Hun moeder ging even weg, maar dat even werd iets langer. Lucille’s hoofd zit sindsdien vol zorgen. Red ze het op school? Hoe komt ze aan geld en eten? En hoe voorkom je dat ze je zusje bij je weghalen? Dan is er ook nog de aantrekkelijke Digby, de lieve broer van haar beste vriendin. De jongen waar ze precies nu alles al zo ingewikkeld is, hopeloos verliefd op is geworden…

Dit laaiende vuur is het veelbelovende debuut van de Franse auteur Estelle Laure. Een ontroerend verhaal over een sympathiek meisje op weg naar volwassenheid. Over het vinden van de kracht in jezelf en over echte vriendschap. Als lezer kijk je mee in de gecompliceerde gedachtegang van Lucille. Dankzij de iets wat poëtische schrijfstijl van de auteur voel je bijna het verdriet, de wanhoop en de liefde van Lucille voor haar zusje en vrienden.

Estelle Laure richt zich in dit boek voornamelijk op het hoofdpersonage Lucille, de andere personages zijn minstens net zo interessant, maar komen niet zo krachtig uit de verf. Juist daardoor krijg je als lezer wel het gevoel mee te beleven wat Lucille ervaart. Wat voelt zij, wat weet zij over de anderen? Net zo veel als jij; de lezer! De rest blijft verborgen en zo krijg je een realistisch beeld over de belevingswereld van een jonge vrouw voorgeschoteld. Het verhaal laat zich in een vlot tempo lezen en vraagt om een vervolg.

Leuk om te weten: Estelle Laure schreef al een tweede boek waar het verhaal verder gaat hierin draait alles om Lucille’s beste vriendin Eden Jones.

★★★★
Titel: Dit laaiende vuur
Auteur: Estelle Laure
Uitgeverij: Querido
ISBN13: 9789045119601
Categorie: Young Adult
Pagina’s: 288
Uitvoering: paperback
leeftijd: 12-15, 15+ jaar
Thema’s: liefde, vriendschap
Verschijningsdatum: augustus 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 16-12-2016
Prijs: €17,50
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.