The Purge 3: Election Year

Standaard

the-purge-3-election-yearVoordat Leo Barnes spijt krijgt, weerhoudt hij zichzelf van een gruwelijke wraakactie tijdens de Zuiveringsnacht – de 12 uur van wetteloosheid. Dit jaar vindt het jaarlijkse ritueel plaats tijdens een hevige verkiezingsstrijd tussen de pro- en anti-Zuiveringkampen. Leo moet Senator Charlie Roan beschermen tijdens haar controversiële en betwiste campagne voor het presidentschap. Door verraad worden zij in de wetteloze nacht gedwongen om in Washington de straat op te gaan. Terwijl er geen hulp beschikbaar is, staat slechts een vraag centraal. Moeten zij in leven blijven of worden opgeofferd voor hun zonden tegen de staat?The Purge

Recensie: Na een pauze van twee jaar komt regisseur James DeMonaco nu met een geslaagd derde deel van The Purge. De fans van deze reeks worden met dit derde deel wederom getrakteerd op een vermakelijke film vol spanning.
In dit nieuwe avontuur ontmoeten we een aantal oude bekenden waaronder de charismatische Frank Grillo die in het vorige deel de hoofdrol, die van Leo Barnes, voor zijn rekening nam. Was Leo Barnes in deel 2 (Anarchy) nog uit op wraak nu draait alles volledig om de komende verkiezingen.

Senator Charlie Roan (Elizabeth Mitchell, Lost) heeft zich kandidaat gesteld met het voornaamste doel de zuiveringsnacht (een nacht waar alles legaal is wat de rest van het jaar strafbaar is) af te schaffen en Leo Barnes heeft met zijn team, de pittige taak haar te beschermen. Door haar persoonlijke nare jeugdervaringen tijdens de zuiveringsnacht waarin haar volledige familie vermoord werd, is het haar persoonlijke missie geworden om een einde te maken aan deze jaarlijkse slachtpartij. Haar vijanden zijn van plan dankbaar gebruik te maken van de zuiveringsnacht om haar zo uit de weg te ruimen. Charlie Roan en Leo Barnes komen noodgedwongen op straat terecht en moeten daar letterlijk knokken voor hun leven.

Het verloop van de film is redelijk voorspelbaar maar dat neemt niet weg dat het plot goed in elkaar zit en het verhaal je vooral door de goede opbouw toch op het puntje van je stoel zal doen belanden. De film is voorzien van een prima cast waarbij met name de acteurs Mykelti Williamson (Joe Dixon) en Frank Grillo uitblinken, die beide hun rol overtuigend neer weten te zetten.
Huiveringwekkende spannende taferelen volgen elkaar in een rap tempo op, volop angstaanjagende actie dus in deze film met een politieke boodschap! Sommige van de bloederige scènes zijn misschien iets te heftig voor het grote publiek. Echter voor liefhebbers van dit genre is The Purge3: Election Year zonder twijfel een vette aanrader.

★★★★

Trailer
Titel: The Purge 3: Election Year
Uitgever: Universal Pictures
Regisseur: James DeMonaco
Uitvoering: DVD
Speelduur: 104  minuten
Taal: Engels
Audio: Dolby Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: – -2016
Genre: horror/thriller
EAN: 5053083074111
Kijkwijzer16 jaar
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 08-12-2016
€16,99- Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s