The Red Turtle

Standaard

The Red TurtleIn de film volgen we de grote etappes van het leven aan de hand van het verhaal van een man die aanspoelt op een onbewoond eiland. Hij probeert met de moed der wanhoop te ontsnappen, tot hij op een dag een mysterieuze schildpad tegenkomt die zijn leven voorgoed zal veranderen.

The Red Turtle is de eerste lange animatiefilm van Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit. Het is bovendien de eerste film die de legendarische Japanse Studio Ghibli produceert van een regisseur die niet tot hun eigen stal behoort. De productie van The Red Turtle nam 2,5 jaar in beslag, en werd in goede banen geleid door Oscargenomineerd Ghibli-icoon Isao Takahata (The Grave of the Fireflies, The Tale of the Princess Kaguya). Een productie van Studio Ghibli (Spirited Away, The Wind Rises), Why Not Productions (De rouille et d’os, Des hommes et des dieux) en Wild Bunch (La vie d’Adèle, Enter the Void).The Red Turtle

Recensie: In de originele animatiefilm The Red Turtle spoelt er een onbekende man aan op een onbewoond eiland. Hij moet zich daar in zijn eentje staande zien te houden, dat gaat hem in eerste instantie redelijk goed af. Echter, hij wil toch het liefst van het eiland af, terug naar de bewoonde wereld. Van de beplanting op het eiland maakt hij een stevig vlot, maar bij iedere ontsnappingspoging wordt zijn vlot vernietigt door een grote rode schildpad. Wanneer de man hardhandig met de schildpad af wil rekenen krijgt het verhaal een iets wat eigenaardige wending en verandert het, tot dan toe realistisch overkomende verhaal, in een modern magisch sprookje. De animaties zijn bedrieglijk eenvoudig gehouden. Dit in combinatie met de rustige muziek en het weglaten van bijna alle verbale communicatie (op wat emotioneel geschreeuw na) maakt deze animatiefilm tot een sfeervol en kalm geheel.

De stijl van de tekeningen van de Nederlandse illustrator en animator Michael Dudok de Wit, doen nog het meeste denken aan de mooie ouderwetse illustraties, zoals bijvoorbeeld de originele tekeningen rondom het bekende stripfiguur Kuifje. Michael Dudok de Wit werd door de Japanse animatiestudio Ghibli gevraagd een lange animatiefilm te maken, The Red Turtle is hiervan het opvallend en succesvolle resultaat. De film over de gecompliceerde fases van een mensenleven, overlevingsdrang en de kracht van de natuur zal waarschijnlijk vooral volwassen animatieliefhebbers boeien. De schoonheid van deze zowel poëtische als filosofische film zit hem voornamelijk in de vele kleine details en maken The Red Turtle tot een aanrader.

★★★★

Trailer
Titel: The Red Turtle
Uitgever: Lumière
Regisseur: Michael Dudok de Wit
Uitvoering: DVD
Speelduur: 80 minuten
Taal: nvt
Audio: Dolby Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 30- 11-2016
Genre: animatie
EAN: 5407003480443
Kijkwijzer12 jaar
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 07-12-2016
€12,99- Bestellen

Advertenties

Eén reactie »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s