Jan Terlouw is vandaag jarig!

Standaard

jan-terlouwSchrijver en politicus Jan Terlouw is vandaag 85 jaar geworden. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Van elk verkochte Jan Terlouw-jeugdklassieker in de maand november 2016 gaat € 2,50 naar een door Terlouw zelf uitgekozen goed doel

Jan Terlouw debuteerde als kinderboekenschrijver met Pjotr. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren (bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012) en Oorlogswinter (naar de verfilming in 2008 kwamen meer dan een miljoen bioscoopbezoekers). In 2016, het Jaar van het Boek, was Oorlogswinter tijdelijk te koop voor slechts één euro. Gelijktijdig met de € 1-editie van Oorlogswinter verschenen zijn zes grootste klassiekers in een hardcovereditie met een nieuw, fris omslag.
Pjotr  koning-van-katoren  oorlogswinter

Naast de jeugdboeken die bij Lemniscaat zijn verschenen heeft Jan Terlouw een aantal korte verhalen en boeken geschreven. Samen met zijn dochter Sanne schrijft hij detectiveboeken. In 2011 verscheen bij Lemniscaat Hoed u voor mensen die iets zeker weten, een verzameling van beschouwingen, herinneringen, gedichten, sprookjes en toneelteksten. In 2010 werd Jan Terlouw door onderzoeksbureau Hendrik Beerda uitgeroepen tot de schrijver met de sterkste reputatie. Op zijn verjaardag verschijnen twee nieuwe jeugdboeken van Terlouws hand bij Uitgeverij de Kring. (bron: Uitgeverij Lemniscaat)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s