Remember

Standaard

RememberElke keer als Zev (Oscarwinnaar Christopher Plummer) wakker wordt, roept hij de naam van zijn vrouw, om vervolgens eraan herinnerd te worden dat ze onlangs is overleden. Zev lijdt aan geheugenverlies. Daarom heeft zijn vriend Max (Oscarwinnaar Martin Landau) uitgebreide instructies opgeschreven voor de reis die Zev gaat maken. Een reis die hem langs meerdere plekken in Canada en Amerika leidt, op zoek naar de man die zeventig jaar eerder verantwoordelijk was voor de dood van zijn familie in het concentratiekamp van Auschwitz.Remember

Recensie: Dit indrukwekkende drama vertelt het verhaal van twee mannen op leeftijd die een ding gemeen hebben, ze hebben alle twee een geschiedenis met het concentratiekamp van Auschwitz. Wanneer Zev in hetzelfde tehuis terecht komt als waar de joodse Max al een tijdje vertoeft ziet Max dit als een geschenk uit de hemel, nu kan hij wraak nemen op de man die verantwoordelijk is voor de dood van zijn familie. Zev is een Alzheimerpatiënt, maar heeft nog dagelijks heldere momenten. Max stuurt Zev op pad door Amerika en Canada in een zoektocht naar de kampcommandant uit Auschwitz. Met enkel een brief vol instructies en een envelop met geld gaat hij op pad. Een weg vol confrontaties volgt.

Remember is een steengoede creatie van de Canadese filmregisseur Atom Egoyan (Chloe, Devil’s Knot). De film werd terecht geselecteerd voor diverse filmawards. De acteurs Christopher Plummer en Martin Landau weten hun rol vol overtuiging neer te zetten, waarbij vooral Christopher Plummer een verpletterende indruk achterlaat als de zeer sympathiek overkomende Zey, een man met een missie. Ondanks dat Remember de zoveelste film in rij is die over de Tweede Wereldoorlog gaat, kan deze nauwelijks vergeleken worden met zijn voorgangers. Het verhaal is krachtig, origineel, ontroerd en bevat een aantal onverwachte en slimme wendingen. De film toont daarnaast ook een aantal pakkende confrontaties tussen diverse personages, waarbij je de spanning en het oorlogsleed bijna tastbaar wordt. Een oorlogsdrama dat je gezien moet hebben.

★★★★★

Trailer
Titel: Remember
Acteurs: Christopher Plummer, Dean Norris, Genry Czerny, Martin Landau
Regie: Atom Egoyan
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Paradiso Home Entertainment
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Genre: drama
Uitvoering: DVD
Speelduur: 104 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 5414937033294
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 16-10-2016
Verkrijgbaar vanaf: 11-10-2016
Prijs: €14,99 nu €12,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.