PubMedia neemt tijdschrift ‘de Boekensalon’ over

Standaard

deBoekensalonPubMedia heeft de Boekensalon, tijdschrift voor lezers en leesclubs, overgenomen van NBD Biblion. Met de overname wil PubMedia haar portfolio op het gebied van boeken- en mediatijdschriften uitbreiden. PubMedia is ook uitgever van Boekblad en Mediafacts.

Pubmedia is een jonge uitgeverij gevestigd in Bunnik en geeft Boekblad en Mediafacts uit. De uitgeverij heeft nauwe banden met het softwarebedrijf Pubsolutions. Mede daardoor is er veel ICT-kennis aanwezig, een absolute must voor een toekomstbestendige uitgeverij.
Pubmedia zal zich dan ook verder ontwikkelen in de richting van online uitgeven.

‘De plannen met dit tijdschrift zijn ambitieus’, vertelt uitgever Ruth Bisschop. ‘Iedereen met een passie voor lezen, in het bijzonder de trouwe lezers, willen wij, in een samenspel tussen print en online, verrassen, prikkelen en adviseren over de nieuwste boeken, de schrijvers hiervan en ieders eigen leeservaringen.’

In april kondigde NBD Biblion, uitgever van zowel de website als het magazine de Boekensalon, haar portfolio te willen rationaliseren. Onderdeel hiervan is dat NDB Biblion stopt met haar uitgeefactiviteiten. “Helaas moeten wij afscheid nemen van de Boekensalon”, aldus René Leermakers, algemeen directeur van NBD Biblion BV, “we hebben het blad al die tijd met plezier uitgegeven, maar het past niet langer bij de hernieuwde focus van NBD Biblion. Ik ben blij met Pubmedia als nieuwe uitgever voor de Boekensalon, het blad past daar. Zeker ook gezien de ambities van de uitgeverij.”

Het tijdschrift de Boekensalon verschijnt vier keer per jaar. De volgende editie van de Boekensalon staat gepland voor 8 december. In nauwe samenwerking met het ‘oude’ redactieteam zal de nieuwe hoofdredacteur Hannah Jansen Morrison het volgende nummer gaan maken.
(Bron: deBoekensalon)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s