De Perzische keuken

Standaard

de-perzische-keukenVandaag verschijnt bij Fontaine Uitgevers
De Perzische keuken van Yasmin Khan

recepten en verhalen

Zuurbessen, verse kruiden, dadenmelasse, gedroogde limoenen en saffraan: Yasmins Perzische basisingrediënten zijn stuk voor stuk ook mijn favoriete ingrediënten. Haar recepten zijn het verleidelijke visitekaartje van een prachtig land.’

Yotam Ottolenghi

yasminDe Brits-Iraanse kok Yasmin Khan ging in Iran op zoek naar de heerlijkste recepten. Ze werd verwelkomd in woningen in alle uithoeken van het land, van de besneeuwde bergen van Tabriz tot aan de granaatappelboomgaarden van Isfahan. Zo weefde zij een tapijt van verhalen en geurige recepten die zijn geworteld in de rijke traditie van de Perzische keuken. Yasmin Khan tekende moderne, toegankelijke recepten op zoals fesenjoon (kip met walnoten en granaatappels), tahcheen (gebakken rijst met saffraan en aubergine) en rozen-amandeltaart. Via de recepten, de verhalen en de vele sfeervolle foto’s neemt Yasmin ons mee naar dit mysterieuze en mooie land.

 

 

Yasmin Khan werkt in Londen als kok en schrijver. Ze geeft Perzische kooklessen en organiseert pop-uprestaurants. Buiten de keuken werkt Yasmin als campagnevoerder en is zij verantwoordelijk voor campagnes voor onder andere NGO ‘s, vooral met betrekking tot het Midden-Oosten. (Bron: Fontaine Uitgevers)

 

  • 240 pagina’s
  • ISBN 9789059566941
    Prijs: €24,95 – Bestellen

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s