Start Kinderboekenweek

Standaard

Kinderboekenweek

 

Van 4 t/m 16 oktober is het weer Kinderboekenweek.
Tijdens de Kinderboekenweek ontvang je het geschenkboek gratis bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken in de plaatselijke boekwinkel of online bij bijvoorbeeld Bol.com.

Het geschenkboek van dit jaar is Oorlog en vriendschap. Dolf Verroen schreef dit mooie Kinderboekenweekgeschenk. Een prachtig verhaal over vriendschap in oorlogstijd van de schrijver die met zijn 87 jaar prima bij het thema van de Kinderboekenweek – Voor altijd jong! – pastDe illustraties in het geschenkboek zijn van Charlotte Dematons.

Charlotte Dematons maakt voor een groot aantal andere uitgeverijen en tijdschriften illustraties en prentenboeken, waaronder diverse sprookjesboeken en de twee kijk- en zoekboeken van formaat De gele ballon en Sinterklaas. Dematons’ illustraties hebben vaak een sprookjesachtige sfeer en vallen op door de vele details. Voor Grimm ontving Charlotte Dematons het Zilveren Penseel 2006 en Sinterklaas, waarvan binnen vier jaar al meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht,  werd in 2008 bekroond met het Gouden Penseel. (bron: Lemniscaat NL).

Er zijn veel leuke kinderboeken die in het thema Voor altijd jong passen, hieronder een aantal suggesties. Drie boeken die toevallig ook met dieren te maken (nog even terugblikken naar dierendag).
Klik op de afbeelding van je keuze en ga naar de recensie van het betreffende boek.

Spes  Mijn oma is een ooievaar  Witte en het wilde paard

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s