Sisters

Standaard

SistersTwee zussen zijn elkaar uit het oog verloren. Wanneer ze terugkeren naar hun ouderlijk huis om hun oude kamers op te ruimen, komen de twee erachter dat het te koop staat. De perfecte gelegenheid voor de twee om nog een weekend de beest uit te hangen. Ze nodigen hun oud-klasgenoten uit voor een ‘schoolfeest’, dat al snel uitgroeit tot de uitlaatklep die de saaie volwassenen nodig hebben.

 

 

 

 

 

Recensie: Sisters is een vermakelijke Amerikaanse feelgoodfilm, flink over de top dat wel. Hoewel er weinig verrassende elementen in het verhaal zitten krijgt de kijker wat het mag verwachten van een komedie. Humor, amusante clichés en een niet al te moeilijk verhaal.

Sisters start wat traag, maar ontpopt zich uiteindelijk tot een rollercoaster vol grove humor. Tina Fey (Whiskey Tango Foxtrot, 30 Rock) speelt in deze film Kate. Zij was vroeger het feestbeest van het dorp. Haar zus Maura Ellis, een rol voor Amy Poehler (Parks and Recreation), ging in het verleden altijd voor wat juist was en miste daardoor vaak de lol. Feesten kwam in haar woordenboek niet voor! Terwijl Tina in het heden vooral worstelt met haar rol als moeder van een dwarse tienerdochter, wil Amy nu eindelijk weleens haar wilde kant tonen en een man scoren. Nu het huis van hun ouders te koop staat lijkt dit de aangewezen kans om nog een keer een groot feest te organiseren. De zussen besluiten de rollen dit keer om te draaien. Kate zal voor een keer de verstandige rol op zich nemen en het hele feest nuchter blijven zodat haar zusje de beest uit kan hangen. Zoals je van een komedie mag verwachten gaat er tijdens de party weinig goed.

 De film heeft zoals gezegd een lange aanloop nodig, maar wordt beetje bij beetje steeds leuker met als kers op de taart het door de zussen georganiseerde feest. De flauwe grappen volgen elkaar dan in een rap tempo op. Deze vooral chaotische komedie over twee dames van rond de 40, die de boel ondanks hun volwassen leeftijd nog flink weten wakker te schudden, is ondanks (of misschien dankzij) alle platvloerse grappen leuk voor bijvoorbeeld een gezellig filmavondje met vrienden.

sisters2

★★★

Trailer
Titel: Sisters
Acteurs: Amy Poehler, Tina Fey, Maya Rudolph,
Ike Barinholtz, John Cena
Regie: Jason Moore
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: Universal Pictures
Kijkwijzer: 12 jaar, angst, discriminatie, drugs, grof taalgebruik
Genre: Komedie
Uitvoering: DVD
Speelduur:  minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 5053083067700
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 15-09-2016
Verkrijgbaar vanaf:14-09-2016
Prijs: €16,99
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s