Monsterboek

Standaard

MonsterboekWinnaar Gouden Penseel 2015

Een boek dat kleur brengt in de wereld…en hoe!

In een zwart-witte stad loopt een meisje met haar krijtjes. In kleurige lijnen tekent ze de meest wonderlijke monsters, die – zodra ze verder loopt – één voor één tot leven komen.
De kleurrijke monsters zetten het rustige stadje volledig op z’n kop. De chaos kan maar ternauwernood worden ingetoomd… of toch niet?
Op de gedetailleerde prenten valt zoveel te ontdekken dat dit woordeloze prentenboek iedere keer dat u het openslaat een nieuw verhaal vertelt.

Recensie: Het Monsterboek is een fantastisch leuk prentenboek. Op geen enkele pagina is tekst opgenomen, wat toch opvallend is voor een boek dat mede tot stand is gekomen door een subsidie van het Nederlands Letterenfonds.  Het verhaal laat zich puur en alleen door de mooie illustraties vertellen en nodigt kinderen uit om hun fantasie de vrije loop te laten. De eerste pagina’s staan vol zwart-wit tekeningen. Tekeningen van een saaie grauwe stad, die gewoon vraagt om wat kleur. Dan is er een klein ondeugend meisje met een creatieve geest. Zij tekent een levensgroot kleurrijk monster en deze komt tot leven. Het meisje is daarna niet meer te stuiten en tekent nog een paar vriendelijke bontgekleurde monsters. De monsters helpen het meisje spontaan met kleuren. Langzaam toveren ze samen de saaie stad tot een kleurrijk spektakel. Helaas zijn niet alle volwassenen blij met deze spontane actie. Dan komt de regen en die spoelt al kleuren jammer genoeg weg, hoewel jammer? Nu kan er de volgende dag gewoon weer opnieuw gekleurd worden

Op de vrij grote pagina’s komen met regelmaat dezelfde personen voorbij en er valt van alles te ontdekken. Het boek kan veelvuldig bekeken worden en zal niet snel vervelen en er is ruimte genoeg opengelaten om er zelf een leuk verhaal bij te verzinnen.

Monsterboek, beestachtig goed bedacht en een verrijking voor de belevingswereld van peuters en kleuters.

★★★★

Titel: Monsterboek
Auteur: Alice Hoogstad 
Uitgever: Lemniscaat
ISBN13: 9789047706199
Pagina’s: 26
Categorie: Prentenboeken
Uitvoering: hardcover
Leeftijd: 2-6 jaar
Verschijningsdatum: februari 2014
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 14-09-2016
Prijs: €14,95
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s