Demolition

Standaard

DemolitionDavis Mitchell is een succesvol zakenman die op een nacht op de spoedafdeling van het ziekenhuis belandt nadat hij net een autocrash heeft overleefd. Daar krijgt hij het aan de stok met een haperende snoepautomaat en Davis besluit een uitvoerige, en erg persoonlijke, klachtenbrief naar de fabrikant te sturen. Zijn brief komt terecht bij de knappe Karen Moreno (Naomi Watts) die op de klantenservice werkt. Gefascineerd door zijn verhaal begint Karen te antwoorden op zijn brieven: het begin van een uitzonderlijke band. Met hulp van Karen en haar zoon, en flink wat sloopwerk, begint Davis pas echt te leven. Want je kunt pas iets opnieuw opbouwen nadat je het helemaal gesloopt hebt.

 

 

Recensie: De nieuwste film van regisseur Jean-Marc Vallée: Demolition, gaat over de op het eerste oog geslaagde zakenman Davis Mitchell, die overigens overtuigend gespeeld wordt door de knappe Amerikaanse auteur Jake Gyllenhaal (Jarhead, Brokeback Mountain).

Davis, lijkt een succesvol leven opgebouwd te hebben, echter stort zijn leven na de dood van zijn vrouw als een kaartenhuis in. Hun woning, zijn baan alles staat in directe verbinding met haar, niets lijkt werkelijk van hem.

Davis Mitchell en zijn vrouw Julia raken verzeild in een ernstig auto-ongeluk. Julia zat achter het stuur, lette even niet op en overleeft het ongeluk niet. Davis heeft fysiek nog geen schrammetje, geestelijk heeft hij echter een flinke klap opgelopen.

Tien minuten na het overlijden van zijn vrouw wil Davis iets eten, hij wil M&M’s uit en automaat halen, maar het zakje snoepgoed blijft hangen. Davis besluit vanwege dit frustrerende voorval een lange klachtenbrief te sturen naar de fabrikant. Daar leest Karen (Naomi Watts, King Kong, Insurgent) zijn wel heel persoonlijke brief waarin hij schrijft over de dood van zijn vrouw, zij is direct geboeid en besluit hem te antwoorden. Daarna volgt een lange briefwisseling tussen Davis en Karen en komen ze uiteindelijk oog in oog te staan. Karen sleept Davis door een moeilijke periode, hij vindt veel steun bij haar, maar misschien nog meer bij haar zoontje Chris die op zijn manier zelf ook worstelt met zijn identiteit.

Davis lijkt nu helemaal niet meer op zijn plaats in het bedrijf van zijn schoonvader, is lui aangelegd en weet niet eens of hij wel werkelijk van zijn vrouw hield. Om te herontdekken wie hij nu eigenlijk is neemt hij het advies van zijn schoonvader wel erg letterlijk: om iets te repareren, moet je het eerst slopen. Davis begint klein; haalt wat apparatuur uit elkaar, maar daarna gaan alle remmen los en sloopt hij zelfs zijn huis. Deze zogenaamde sloop-scènes bevatten een hoop tragische symboliek, ogen misschien in eerste instantie wel komisch, maar bruisen eigenlijk van de droefheid. Demolition is dan ook vooral een hartverscheurend drama dat weer eens laat zien hoe pijnlijk het verlies van een dierbaar iemand kan zijn. De film wordt voornamelijk gedragen door Jake Gyllenhaal. Alle lof gaat dan ook naar hem en naar Judah Lewis die de rol van de jongen Chris op een krachtige manier weet neer te zetten.

★★★★

Trailer
Titel: Demolition
Acteurs: Jake Gyllenhaal, Judah Lewis, Chris Cooper,
C.J. Wilson, Naomi Watts
Regie: Jean-Marc Vallée
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Uitgever: The Searchers/Remain in Light
Kijkwijzer: 12 jaar, geweld, angst, grof taalgebruik
Genre: drama
Uitvoering: DVD
Speelduur: 96 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 9789461874498
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 12-09-2016
Verkrijgbaar vanaf: 23-08-2016
Prijs: €15,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s