Mijn oma is een ooievaar

Standaard

Mijn oma is een ooievaarOntmoet een bonte familie van dieren. Tante olijger, ome ooiedil, vader krokovaar, moeder tijgofant en natuurlijk de hoofdpersoon zelf hebben allerlei vrolijke, kleurige eigenschappen, hobby’s, karaktertrekken en uiterlijke kenmerken van de vier opa’s en oma’s (ooievaar, krokodil, tijger en olifant) – en van elkaar.   Op meesterlijke, Hoogstadse wijze worden de dieren in dit grote en stevige kartonboek geïntroduceerd: vrolijk afgebeeld naast allerlei gedetailleerde tekeningetjes waaruit je van alles over ze te weten komt. Hoe vaak je het boek ook leest, elke keer ontdek je weer iets nieuws. Want heb je van ieder dier al door welke eigenschap van welk familielid komt? Een Kinderboekenweekknaller van formaat waar je niet op uitgekeken raakt!

Alice Hoogstad (1957) illustreert al jaren kinderboeken (waaronder Polleke van Guus Kuijer). Ze tekent ook voor Sesamstraat, maar werkt het allerliefst aan haar eigen prentenboeken. Voor Lemniscaat maakte ze met Elle van Lieshout en Erik van Os En hoe komt toch een olifant aan al die kilo’s grijs?. Monsterboek, bekroond met een Zilveren Penseel, is haar eerste eigen werk bij Lemniscaat. Alice Hoogstad woont in Amsterdam met haar man en dochter, een hond en een konijn.

Recensie: Als je opa een krokodil is met hele scherpe tanden en je oma een ooievaar wat is je vader dan? Precies! Een Krokovaar. Papa Krokovaar ziet er eigenlijk best grappig uit: met het lijf van opa en de kop van een ooievaar net als oma, maar dan wel weer met de scherpe tanden van opa. Mama is weer een heel ander verhaal zij is een Tijgofant dat komt omdat haar vader een tijger is en haar moeder een olifant. Al bladerend door het grote kleurrijke prentenboek Mijn oma is een ooievaar kom je er langzaamaan achter dat iedereen een uniek uiterlijk blijkt te hebben en het dus niet zo verwonderlijk is dat je zelf misschien wel iets hebt van je vader of moeder, maar dat je toch vooral je speciale zelf bent. Het boek heeft een opvallend groot formaat en is gemaakt van stevig karton, hierdoor kan het boek wel tegen een stootje. De teksten zijn kort maar krachtig gehouden, de feestelijk ogende illustraties van Alice Hoogstad spreken eigenlijk voor zich. Een mooi fantasierijk boek waar je niet snel op uitgekeken raakt.

Passend bij het thema Voor altijd jong van De Kinderboekenweek 2016. ( 5 – 16 oktober).

★★★★kinderboekenweek

Titel: Mijn oma is een ooievaar
Auteur: Alice Hoogstad
Illustrator: Alice Hoogstad
Uitgever: Lemniscaat
ISBN13: 9789047707912
Pagina’s: 32
Categorie: prentenboeken
Uitvoering: hardcover
groot formaat kartonboek
Leeftijd: 4+
Verschijningsdatum: augustus 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 09-09-2016
Prijs: €16,95
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s