The Huntsman: Winter’s War

Standaard

The HuntsmanIn The Huntsman: Winter’s War vertolkt Charlize Theron de rol van de Boze Koningin Ravenna, die haar goedaardige zus Freya  op onvergeeflijke wijze verraadt en haar hart vervult met een verdovende kilte. Deze maakt haar niet alleen immuun voor de liefde maar ontketent ook een sluimerende, ijzingwekkende kracht in haar. Freya trekt zich terug in een koninkrijk in het verre noorden en omringt zich met een leger jagers – Huntsmen – die haar moeten beschermen. De enige leefregel die ze haar trouwe mannen en vrouwen oplegt, is dat onderlinge liefde verboden is. Terwijl de machtsstrijd tussen de twee koninginnen in alle hevigheid voortwoedt, profileert Freya’s beste Huntsman, Eric zich als de held die tussen Goed en Kwaad in staat. Aan de zijde van zijn strijdmakker Sara — de enige vrouw die ooit zijn hart veroverde — moet Eric Freya helpen in de strijd tegen haar zuster. Alleen zo kunnen ze de eeuwige heerschappij van de boosaardige Ravenna verhinderen.

FacebookTwitterInstagram

Recensie: Na de film Snow White and the Huntsman is er nu eindelijk een vervolg op DVD en Blu-ray verkrijgbaar; The Huntsman Winter’s War. In dit deel zien we wederom de Australisch acteur Chris Hemsworth (Thor, Star Trek Into Darkness) als de aantrekkelijke Jager. We gaan terug in de tijd, Sneeuwwitje wordt weliswaar genoemd, maar heeft geen echte rol in deze film. Wel ontmoeten we nogmaals de boze Koningin Ravenna (Charlize Theron, Mad Max: Fury Road, Monster), maar dit keer in het gezelschap van haar lieftallige zus Freya (Emily Blunt: Sicario, Edge of Tomorrow). Volgens Ravenna heeft ook de goedhartige Freya magische krachten, echter tot op heden zijn deze nog niet tot ontwikkeling gekomen. Ravenna besluit dat daar verandering in moet komen! Ze bedenkt een list waardoor Freya al haar geloof in de liefde kwijtraakt en haar kille kracht vrijkomt, zodra haar woede tot uiting komt blijkt ze alles en iedereen in ijs te kunnen veranderen. Verbitterd begint ze na het voorval haar eigen Koninkrijk. In haar kinderleger vinden we onder andere de jonge Eric terug en zijn grote liefde Sara (Jessica Chastain, The Martian, The Help). Freya die de liefde in haar koninkrijk verboden heeft zorgt er met haar krachten voor dat het verliefde stel elkaar gaat wantrouwen. Zal de liefde overwinnen?

The Huntsman Winter’s War is een vermakelijk fictief kostuumdrama, een eigenaardige wending op bestaande sprookjes, maar helaas weinig verrassend. De rol van Freya, de zus van de boze koningin doet sterk denken aan het verhaal van Elsa in Frozen. Beide zijn dan ook gebaseerd op het oude verhaal van de sneeuwkoningin, een sprookje van Hans Christian Andersen uit 1844. Ook de rest van het verhaal is weinig vernieuwend waardoor je af kunt vragen waarom deze film eigenlijk gemaakt werd. Kortom het verhaal is dus behoorlijk voorspelbaar, maar het gaat hier dan ook min of meer om een familiefilm. Je kunt The Huntsman Winter’s War (vergeleken met andere films uit hetzelfde genre) dan ook geen slechte film noemen. De special effects maken een hoop goed, net als de schitterende kostuums. Plus de humoristische taferelen tussen vier eigenzinnige dwergen, deze zorgen vol overtuiging voor het broodnodige vermaak. De film is dan ook een aanrader voor eenieder die gek is op sprookjesachtige avonturen en natuurlijk mag deze film bij de fans van de charismatische Chris Hemsworth niet in hun collectie ontbreken.

★★★
Trailer
Titel: The Huntsman: Winter’s War
Acteurs: Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Chris Hemsworth
Regie: Cedric Nicolas-Troyan 

Taal: Engels
Ondertiteling o.a.: Nederlands, Frans, Italiaans
Uitgever: Universal Pictures
Kijkwijzer: 12 jaar, geweld, grof taalgebruik
Genre: Avontuur, Drama
Uitvoering: DVD
Speelduur:  minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 5053083068592
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 24-08-2016
Verkrijgbaar vanaf: 24-08-2016
Prijs: €19,99 €17,99
Bestellen

#TheHuntsman #WintersWar

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s