Zoolander No. 2

Standaard

Zoolander 2Vervolg op de succesvolle komedie uit 2001 van en met Ben Stiller, waarin hij topmodel Derek Zoolander speelt.  Samen met Owen Wilson en Will Ferrell herleven zij hun iconische rollen in de hilarische komedie Zoolander No.2, The Magnum Edition.

Samen met Penélope Cruz, Kristen Wiig en een kleine rol voor Justin Bieber en Billy Zane, overtreft deze hilarische komedie zijn voorganger met nog wildere en schaamteloze situaties. Wanneer een onbekende moordenaar ’s werelds mooiste mensen begint te vermoorden, leert haute-shot Interpol-agente Valentina Valencia (Cruz) dat de sleutel tot dit dodelijke plot bij Derek (Stiller) en Hans (Wilson)ligt. Aangenomen voor deze supergeheime missie, moeten ze terug naar de wereld van high fashion, hun roem terugwinnen en de dag redden. De enigen die in hun weg staan zijn crimineel meesterbrein Mugatu (Ferrell) en zijn kwaadaardige fashion protegé (Wiig).

Recensie: Voor de opnames van Zoolander 2 reisden de makers af naar Italië. De opnames vonden grotendeels plaats in de wereldstad Rome. In dit weinig verrassende vervolg van Zoolander (2001) geregisseerd door Ben Stiller (Night at the museum, Meet the Parents) speelt hij zelf wederom het succesvolle topmodel Derek Zoolander, vooral beroemd geworden door zijn woest aantrekkelijke blik. Helaas heeft Derek Zoolander zijn glamour grotendeels verloren. Hij is zijn krachtige oogopslag kwijt en jongere modellen hebben zijn plaats allang ingenomen. Zijn ooit grootste concurrent Hansel Owen Wilson, Meet the Parents, Wedding Crashers) heeft hetzelfde probleem, ook hij lijkt vergane glorie. Wanneer de meest charismatische personen vermoord worden gaan Derek Zoolander en Hansel (de strijd aan met Mugatu (Will Ferrell, Daddy’s Home, Get Hard) en proberen ze zo hun welverdiende roem terug te winnen.

Voor de liefhebbers van slappe humor is Zoolander 2 een leuk vervolg op het eerste deel. De film zit vol grappen en grollen, flauw maar als je ervoor in de stemming bent een leuk tijdverdrijf. De muziek die gebruikt wordt is opvallend goed, maar verder stelt de film weinig voor. Er zijn een hoop bekende namen opgetrommeld om de film enigszins op te waarderen, echter bekend wil nog niet zeggen goed. Zo speelt vooral Justin Bieber zijn korte rol als slachtoffer belabberd slecht en huppelt de tekstloze Ariana Grande alleen een paar keer voorbij tijdens de film. Ook het acteerwerk van Sting en Billy Zane zijn niet noemenswaardig – leuk dat ze voorbijkomen – maar daar is dan ook alles mee gezegd. De verhaallijn is zeer simplistisch gehouden, weinig inhoud. Toch in een melige bui werkt Zoolander 2 al snel op je lachspieren, Ben Stiller en Owen Wilson zetten hun rol neer zoals je van hun mag verwachten, professioneel, grappig maar weinig vernieuwend. Heb je genoten van Zoolander 1 dan zou ik zeker zeggen, ga kijken. Was deel 1 al niet je ding? Dan zou ik deze film even laten voor wat hij is, een film voor de liefhebber.

★★Zoolander 2

Trailer
Titel: Zoolander 2
Acteurs: Ben Stiller, Owen Wilson
Regie: Ben Stiller
Taal: Engels
Uitgever: Universal Pictures
Kijkwijzer: 12 jaar
Genre: Komedie
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 98 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 5053083066963
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 20-07-2016
Verkrijgbaar vanaf:  20-07-2016
Prijs: €16,99
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.