Secret In Their Eyes

Standaard

Secret In Their EyesAcademy Award® genomineerde Chiwetel Ejiofor en Academy Award® winnaressen Nicole Kidman en Julia Roberts spelen de hoofdrollen in deze intense en beklemmende thriller die de grens opzoekt tussen het recht en wraak. Een team van onderzoekers wordt verscheurd wanneer de tienerdochter van hun supervisor op onverklaarbare en brute wijze wordt vermoord. Na een zoektocht van 13 jaar vindt Ray eindelijk een nieuw aanknopingspunt. Hij is er zeker van dat hij de zaak nu op kan lossen. Maar niemand is voorbereid op het schokkende geheim dat Ray dreigt bloot te leggen…

 

Recensie: De spannende film Secret in Their Eyes is gebaseerd op de Argentijnse misdaad- thriller El Secreto de Sus Ojos uit 2009. In de Amerikaanse remake onder leiding van regisseur Billy Ray (The Hunger Games) hebben veel bekende acteurs, waaronder Nicole Kidman, Dean Norris (How I Spent My Summer Vacation) en Chiwetel Eljiofor een rol voor hun rekening genomen. Daarnaast niet te vergeten in een glansrijke rol; Julia Roberts (Eat Pray Love, Snow White) zij speelt vol overtuiging de rol van Jess Cooper. Jess is een getraumatiseerde vrouw die werkt als onderzoeker bij de FBI.

De film speelt zich grotendeels af in 2015 met zeer veel flashbacks naar het jaar 2002. In dit, voor Jess, rampzalige jaar vond haar collega Ray Kasten (Chiwetel Eljiofor, 12 Years a Slave) de dochter van Jess dood in en afvalcontainer. Jess is daarna zichzelf niet meer en lijkt beetje bij beetje aan het verlies van haar enig kind ten onder te gaan. Haar collega Ray voelt zich om persoonlijke redenen schuldig en is niet van plan om de zaak ooit los te laten. Hij trekt zich terug en houdt zich dertien jaar lang bezig met de zoektocht naar de dader. Wanneer hij meent de moordenaar gevonden te hebben gaat hij na al die tijd terug naar zijn twee ex-collega’s Claire (Nicole Kidman, Moulin Rouge!) en Jess. Hij smeekt hen om de zaak te heropenen. Claire laat zich overtuigen en ook Jess gaat akkoord, zij wil wraak.

Secret in Their Eyes bevat voor een thriller inhoudelijk veel drama, vooral de scène waarin Jess hoort dat haar dochter vermoord is, weet Julia Roberts vol overtuiging neer te zetten en is hartverscheurend te noemen. De film bevat veel flashbacks, wat af en toe voor een kort moment van verwarring kan zorgen. Soms is het namelijk niet direct duidelijk in welke tijd een scène zich afspeelt, wat de film niet ten goede komt. Het verhaal verloopt wat traag en had hier en daar best wat spannender gemogen. Toch zit de film niet slecht in elkaar, zeker wat de acteurs betreft zonder twijfel het bekijken waard. Het gegeven dat een grote rol in de film speelt- een ellendig voorval die de rest van je leven beïnvloed – krijgt in de loop van het verhaal verrassend vorm. De zoektocht naar gerechtigheid is de rode draad in de film en wordt met en paar onverwachte wendingen dusdanig in beeld gebracht dat het je als kijker toch even aan het denken zet, is wraak bevredigend? Of is het toch verstandiger om het verleden zo snel mogelijk los te laten?

Deze versie van Secret in Their Eyes is weinig vernieuwend te noemen, maar dankzij de goedgekozen cast toch een overtuigend spannend drama.

★★★★Secret in Their Eyes

Trailer
Titel: Secret In Their Eyes
Acteurs: Chiwetel Ejiofor, Nicole Kidman,
Julia Roberts, Dean Norris, Alfred Molina
Regie: Billy Ray
Taal: Engels
Uitgever: Universal Pictures
Kijkwijzer: vanaf 16 jaar, geweld
Genre: Thriller
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 111 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 5053083068615
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 13-07-2016
Verkrijgbaar vanaf:  13-07-2016
Prijs: €16,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.