Kristen

Standaard

kristenKristen Welling (Terence Schreurs) is op Nieuwjaarsavond in haar eentje het café van haar vader aan het schoonmaken. Dan gaat de telefoon. Een onbekende man knoopt een praatje aan, dat gaandeweg steeds ongemakkelijker wordt. Kristen hangt op maar de man blijft terugbellen. Hij blijkt haar diepste geheimen te kennen. Kristen voelt zich bedreigd en belt de politie, maar die komt niet. Intussen probeert de onbekende man het café binnen te dringen en raakt Kristen verzeild in een ware nachtmerrie. Wie is de onbekende en waarom heeft hij het op Kristen voorzien?

Naast Terence Scheurs zijn er rollen weggelegd voor Poal Cairo (Helium, App), Jet Pagnier (Vrijland, Scooterdagen), Ronald Top (Smoorverliefd, Divorce) en Howard van Dodemont (Dokter Tinus, Kip!)

 

 

Recensie: Een nieuw jaar is in gegaan, Kristen (Terence Schreurs, Hartenstraat) is alweer vroeg uit de veren om het café van haar vader, waar gisteravond nog het nieuwe jaar werd ingewijd, op te ruimen. Haar vriend kan niet zo snel een parkeerplek vinden en zet Kristen alvast af bij het café. Terwijl Kristen direct met de schoonmaak begint strijkt de tijd voorbij, het lijkt erop dat haar vriend niet meer komt. Als ze hem belt krijgt ze zijn voicemail. Dan gaat de vaste telefoon van het café en Kristen neemt op. Een voor Kirsten onbekende man aan de andere kant van de lijn lijkt precies te weten wie zij is, de muziek gaat spontaan aan en de lampen lijken uit zichzelf te bewegen. De onbekende wil dat ze zich aan hem overgeeft, noemt het een spel, maar Kristen weigert zijn spelletje mee te spelen. Een strijd tussen Kristen en de onbekende begint……

Kristen is een lowbudgetfilm, de regisseur Mark Weistra stak persoonlijk 8.000 euro, dat hij overhield aan zijn videotheek, in deze productie. Ook het verhaal schreef hijzelf. Met deze gegevens in het achterhoofd houdend is deze psychologische thriller knap gemaakt. Goede vormgeving, mooi verfilmd, maar helaas is het plot wat plat, weinig verhaal, geen diepgang. De film brengt je terug naar de sfeer uit de horrorfilms van de 70e jaren. Veel gebruikte taferelen komen aan bod: Telefoon gaat herhaaldelijk, hoofdpersonage neemt telkens weer op en krijgt een eigenaardig personage aan de telefoon, bedreigingen, lichten die flikkeren, hier en daar wat bloed en muziek die uit zichzelf gaat spelen. Basisingrediënten voor een griezelig verhaal. Helaas blijft het daarbij. Telkens wanneer je denkt nu wordt het eng is het alweer afgelopen. Op het moment dat het personage Kristen letterlijk: “Stop!” roept in de film, stopt haar belager direct, dat is sympathiek! Wat is nu de reden dat Kristen precies op die avond wordt lastiggevallen? Er worden wel enkele toespelingen gemaakt naar religie, maar het hoe en waarom blijft een raadsel en mag de kijker zelf invullen. Is de film toch het bekijken waard? Ja, vooral vanwege de geloofwaardige acteerprestaties van Terence Schreurs – die dapper de rol van Kristen voor haar rekening nam – zij maakt de film tot een aanrader. Terence Schreurs heeft charisma en bewijst met ogenschijnlijk gemak een rol overtuigend neer te kunnen zetten.

★★★Kristen2

Trailer
Titel: Kristen
Acteurs: Terence Schreurs, Poal Cairo, Howard van Dodemont
Stemmen: Jet Pagnier, Ronald Top
Regie: Mark Weistra
Taal: Nederlands
Kijkwijzer: 16 jaar, angst en grof taalgebruik
Genre: Psychologische Horror
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 86 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
EAN: 8711983964709
Review: Sandra Hutchison
Datum review: 28-06-2016
Verkrijgbaar vanaf:  21-06-2016
Prijs: €10,55
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.