Buurman & Buurman

Standaard

BuurmanBuurman & Buurman bestaan 40 jaar en dat mag gevierd worden! Een uur vol inventief geklus met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwe. Buurman & Buurman zijn al 40 jaar beste vrienden! is een compilatie van de ongekend populaire serie over twee klunzige maar altijd positieve buurmannen. Met vijf gloednieuwe afleveringen en twee klassiekers in HD! Aan de lopende band bedenken de vrienden nieuwe klus-ideeën om hun levens nog leuker en handiger te maken. Het resultaat liegt er niet om: met hun eigenzinnige geklus is niets in huis veilig en de ravage blijkt enorm. Vol goede moed zien de buurmannen dit als een mooie aanleiding voor een nieuwe klus en lossen ze de mankementen samen weer op!

 

 

Recensie: De alom bekende Buurman & Buurman reeks (Pat a Mat) is van oorsprong een Tsjecho-Slowaakse poppenanimatieserie van Lubomír Beneš over twee onhandige maar vindingrijke klussers. Nu is het duo inmiddels al 40 jaar razend populair in diverse landen en dit was dan ook een uitgesproken goed moment om het tweetal een keer uit te nodigen voor het maken van een bioscoopfilm. Speciaal voor deze film, die inmiddels ook in de winkel verkrijgbaar is,  werden er spiksplinternieuwe filmpjes gecreëerd en gebundeld, met als resultaat een vermakelijk en bijna uur durende (kinder)film.

De buurmannen zijn beide unieke denkers (koppie, koppie Buurman) voor iedere klus bedenken ze de meest gecompliceerde oplossingen waardoor alles keer op keer dreigt te mislukken. Maar Buurman & Buurman blijven optimistisch, zijn onverschrokken klussers en gaan al 40 jaar onverstoorbaar door met het bedenken van ludieke oplossingen voor elk eigenaardig probleem dat ze op hun pad tegenkomen. Zo ook weer in deze nieuwe stop-motion reeks. Zo staan ze dit keer onder andere voor een spectaculaire badkamerklus en gaan ze de strijd aan met een hometrainer. Het eeuwige geklungel in deze compilatie valt ongetwijfeld bij kinderen in de smaak, terwijl het vooral de droge humor is die een glimlach op het gezicht van de (mee)kijkende volwassenen zal toveren.

★★★★

Trailer
Titel: Buurman & Buurman – Al 40 Jaar Beste Vrienden!
Uitgever: Just Entertainment
Regie: Lubomír Beneš
Stemmen: Siem van Leeuwen, Kees Prins
Taal: Nederlands
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Genre: Familiefilm
Uitvoering: Dvd, Blu-ray
Speelduur: 56 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 24-05-2016
Review: Sandra Hutchison
EAN: 8717344759168
Datum recensie: 14-06-2016
Prijs:  €11,99  nu €9,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.