Achter De Wolken

Standaard

Achter De WolkenEmma en Gerard komen elkaar na meer dan 50 jaar weer tegen. Ooit waren ze geliefden, maar het leven liep anders. Zij trouwde met zijn beste vriend. Vijftig jaar later vinden ze elkaar terug en worden opnieuw verliefd. Kan je aanknopen met wat je vijftig jaar eerder achterliet? Het verhaal van een overweldigende laatste liefde, beleefd met de intensiteit van de eerste.

‘Achter De Wolken’ is het speelfilmdebuut van Cecilia Verheyden, gebaseerd op het theaterstuk van Michael De Cock met in de hoofdrol 2 van de meest fantastische acteurs die Vlaanderen ooit gekend heeft: Chris Lomme en Jo De Meyere.

 

 

Recensie: Achter de wolken is de bijzondere Vlaamse verfilming van het eerder verschenen toneelstuk en boek. De theatervoorstelling ging in 2011 in première in Mechelen (Arsenaal). Het was toen de eerste keer dat de acteurs Chris Lomme en Jo De Meyere samen in een theaterstuk speelden. De auteur en theaterdirecteur Michael De Cock schreef in samenwerking met Chris Lomme en Jo De Meyere de tekst. Chris Lomme en Jo De Meyere vertolken ook in de filmversie de hoofdrollen.

Op de begrafenis van haar man ziet Emma voor het eerst na ruim 50 jaar haar grote liefde Gerard terug. De chemie tussen de twee lijkt nog steeds springlevend te zijn. Hoewel haar huwelijk al lange tijd niet zoveel meer voorstelde en ze eigenlijk allang afscheid van elkaar hadden genomen, vecht Emma met hart en ziel tegen haar weer opbloeiende liefde voor de auteur Gerard.

Achter de wolken vertelt het breekbare verhaal van twee mensen op leeftijd en hun liefde voor elkaar. Over de keuzes in je leven en wat voor effect die kunnen hebben. Effect op je persoonlijke leven, maar ook op die van anderen. Achter de wolken is een indrukwekkend liefdesverhaal. De kracht van echte liefde. Het passionele verhaal, de weer opbloeiende liefde tussen Emma en Gerard wordt door de acteurs Chris Lomme en Jo De Meyere met kracht neergezet. Overtuigend en ontroerend.  Het verhaal die voornamelijk in Leuevn werd opgenomen voelt echt aan; intens en puur. De dialogen over ouderdom worden treffend verwoord. Een realistisch aanvoelende film.

★★★★

Trailer
Titel: Achter de wolken
Uitgever: Dutch FilmWorks
Acteurs: : Chris Lomme, Jo De Meyere. Charlotte De Bruyne,
Katelijne Verbeke, Lucas Van Den Eynde, Hugo Van Den Berghe.
Regie: Cecilia Verheyden
Taal: Vlaams
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Kijkwijzer: 12 jaar
Genre: Romantiek & Drama
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 108 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 08-06-2016
Review: Sandra Hutchison
EAN: 8715664118108
Datum recensie: 12-06-2016
Prijs: €17,99 €14,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.