Wat ging ik ook alweer doen?

Standaard

Wat ging ik ook alweer doenWie kent het niet? Je loopt naar de keuken om iets te pakken… en je weet niet meer wat. Je gaat achter je computer zitten om… ja, om wat ook alweer? Bompa ging iets doen. Maar wat ook alweer? Hij wil niet echt laten merken dat hij het niet meer weet en daar maakt Aap vreselijk misbruik van.

Dit is Bompa.
Hij ging net iets doen…
… maar is vergeten wat.
‘Ehm… wat ging ik ook alweer doen?’
‘Volgens mij zei je dat je ondersteboven op een
eenwieler ging rijden,’ zei Aap.
‘O ja, dat was het. Nu weet ik het weer!’

Op deze manier worstelt Bompa met een neushoorn, zwemt hij tussen de krokodillen, pelt hij honderd bananen voor Aap en nog veel meer… tot hij doorheeft dat er een loopje met hem wordt genomen. En dan weet hij opeens weer wat hij ging doen!

Jarvis ontwierp platenhoezen, beschilderde kastelen, was de jongen die de cijfertjes van de bingo afriep en werkte als animatieregisseur voordat hij zich stortte op het maken van prentenboeken. Binnen één jaar wist hij drie prentenboeken aan drie grote Engelse en Amerikaanse uitgevers te verkopen. Het eerder verschenen Marcs Grote Gevaarlijke Tanden was zijn debuut bij Lemniscaat.

Recensie: Olifant Bompa ging iets doen, maar is vergeten wat dat iets was. Hij vraagt het Aap en die heeft hier wel een antwoord op. De pestkop maakt flink misbruik van de goedgelovigheid van Bompa. Hij vermaakt zich kostelijk door de vergeetachtige olifant de gekste dingen te laten doen. Eigenlijk is Aap ronduit wreed en wanneer Bompa zich eindelijk weer weet te herinneren wat hij echt van plan was is Aap nog niet jarig…..

Wederom komt Jarvis met een humoristisch prentenboek, ook dit keer is -net als in het eerder verschenen Marcs grote gevaarlijke tanden– het thema pesten. De gedetailleerde Illustraties zijn groot, vol bonte kleuren en ogen dan ook vrolijk. De afbeeldingen van de dieren zijn grappig en herkenbaar voor kleine kinderen. Het verhaal is droevig en grappig tegelijk. Het verhaal leest gemakkelijk en helpt om een onderwerp als pesten gemakkelijker bespreekbaar te maken.

Marcs grote gevaarlijke tanden

Van dezelfde auteur

★★★★

Titel: Wat ging ik ook alweer doen?
Auteur & Illustrator: Jarvis
Uitgever: Lemniscaat
ISBN13: 9789047708100
Categorie: prentenboeken
Pagina’s: 32
Leeftijd: 4-6 jaar
Uitvoering: hardcover
Verschijningsdatum: 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 10-06-2016
Prijs: €13,95
Bestellen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.