By The Sea

Standaard

By The SeaHet indrukwekkende drama By the Sea volgt een Amerikaanse schrijver Roland (Brad Pitt) en zijn vrouw, Vanessa (Angelina Jolie Pitt), die verblijven in een rustig en pittoresk resort aan de kust in Frankrijk in 1970, midden in een huwelijks crisis. Wanneer ze tijdens hun vakantie in contact komen met het pasgetrouwd stel Lea en François, en dorpsbewoners Michel en Patrice, worden Roland en Vanessa geconfronteerd met hun eigen onopgeloste problemen. By the Sea is geschreven, geregisseerd en geproduceerd door Angelina Jolie Pitt.

 

 

 

 

 

Recensie: Na Mr. and Mrs. Smith uit 2005 zien we Angelina Jolie en Brad Pitt nu eindelijk weer samen in een nieuwe film; By the sea. De film speelt zich af in het Frankrijk van de jaren ’70. Brad Pitt en Angelina Jolie spelen hierin een vermoeid echtpaar. Ze vluchten samen naar het zonnige Frankrijk in de hoop dat de ooit succesvolle auteur Roland (Brad Pitt) hier eindelijk weer voldoende inspiratie op kan doen voor een nieuwe bestseller. Het gaat echter niet zo goed met het huwelijk tussen de voormalige danseres Vanessa (Angelina Jolie) en Roland. Terwijl Vanessa in haar schulp kruipt ontdekt Roland al snel de plaatselijke kroeg waar hij zijn eerder verworven hobby voort kan zetten; veelvuldig drinken. Hun huwelijk lijkt ten einde. Wanneer ze ontdekken dat hun room with a view wel een heel apart uitzicht schenkt, maken ze hier dankbaar gebruik van. Dankzij een gat in de hotelkamerwand kunnen ze de hotelkamer naast hun bespieden waar een pas getrouwd echtpaar hun wittebroodsweken viert. Dankzij dit stel en de vriendelijke caféeigenaar waar Roland heel wat uren doorbrengt lijkt het stel weer langzaam naar elkaar toe te groeien en wordt het je als kijker ook langzaam duidelijk waarom hun huwelijk dreigde te falen.

By the sea is een trage, actie loze film iets anders dan dat je misschien gewend bent en zou verwachten van Brad Pitt en Angelina Jolie. De film over een breekbaar huwelijk vertelt het verhaal van een echtpaar dat overduidelijk van elkaar houdt, maar worstelt met hun problemen. Angelina Jolie speelt niet alleen de rol van Vanessa, maar regisseerde de film ook. Ze koos voor een rustige opbouw, met alleen de nodige conversaties, de beelden spreken voor zich. Voor By the sea werden er voornamelijk opnames gedaan in Malta. Hier en daar wordt de kijker getrakteerd op mooie natuurplaatjes, maar de film speelt zich toch grotendeels af in een hotelkamer. Het charisma van het echtpaar Pitt knalt als gewoonlijk van het scherm af. Het feit dat ze beide ook een mooi woordje Frans spreken komt goed tot zijn recht in de film. Net als de kleding en de accessoires, deze lijken rechtsreeks uit de 70e jaren te komen en misstaan het duo niet.  By the sea is dan ook een mooi kostuumdrama, ontroerend en een aanrader voor wie verder kijkt dan naar de doorsnee bioscoopfilm.

★★★
Trailer
Titel: By the sea
Uitgever: Universal Pictures
Acteurs: Brad Pitt, Angelina Jolie Pitt,
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Kijkwijzer: 12, geweld, sex, grof taalgebruik
Genre: Romantiek & Drama
Uitvoering: Dvd
Speelduur: 117 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 08-06-2016
Review: Sandra Hutchison
EAN: 5053083061265
Datum recensie: 08-06-2016
Prijs: €15,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.