Dans van schaduwen

Standaard

Dans van schaduwenSexy en griezelige YA over de moordende wereld van ballet

Vanessa zit op een exclusieve balletacademie, dezelfde als die waar haar oudere zus Margaret heen ging voordat ze verdween. Vanessa heeft het gevoel dat ze nooit in haar voetsporen zal kunnen treden. Al snel heeft ze de aandacht van maar liefst drie mannen: de superknappe Zep, de mysterieuze Justin en charmante Josef. Wanneer hij haar vraagt voor de hoofdrol in De Vuurvogel heeft Vanessa nog geen idee van het gevaar dat voor haar ligt.

Dit is het eerste deel van het Duet van schaduw en vuur, in het najaar van 2016 verschijnt het tweede deel Dans van vlammen.

So you think you can dance meets Black Swan, met een vleugje paranormaal.

Yelena Black is afgestudeerd aan de Colombia University. Dans van schaduwen werd geïnspireerd door haar liefde voor ballet en haar interesse in occulte zaken. Als kind studeerde ze dans en werd verliefd op de kunstvorm. Hoewel ze van ballet hield, heeft ze toch gekozen voor creatief schrijven. Yelena woont in New York met haar zwarte kat. (bron: Moon ).

Recensie: In Dans van schaduwen besluit de extreem talentvolle danseres Vanessa in de voetsporen van haar zus te treden en gaat naar de New York Ballet Academie. Haar zus Margaret was gek op dansen, maar verdween op mysterieuze wijze tijdens haar verblijf op deze exclusieve school de NYBA. Terwijl iedereen in haar omgeving denkt dat Margaret dood is heeft Vanessa sterk het gevoel dat haar oudere zus nog leeft. Hoewel Vanessa een natuurtalent is op dansgebied is ze geen fan van het danswereldje. Haar talent blijft echter niet lang onopgemerkt, als eerstejaars wordt ze door de choreograaf Jozef uitgekozen voor de rol als Vuurvogel, een rol die normaalgesproken naar een leerling uit het laatste jaar zou gaan en laat het nu precies die rol zijn die haar zus zou gaan dansen als ze niet was verdwenen…..

Dans van schaduwen is een aangenaam Young Adult boek. De harde balletwereld waarin het verhaal zich afspeelt wordt regelmatig benoemd, maar had hier en daar wel wat meer tot uiting mogen komen. Het boek richt zich vooral op het bovennatuurlijke. Spannend dat wel! Vanaf de eerste bladzijde; mysterieus, vol spiritualiteit, duistere magie en een prille liefde. De personages blijven wat vlak, maar dit komt het mysterieuze karakter van het boek alleen maar ten goede. Deze fictieve Y.A.-roman laat zich dan ook vlot lezen. Ieder hoofdstuk sluit af met een open eind, het lijkt wel een Soap. Stoppen is geen optie. Als je een fan bent van fantasievolle verhalen en je niet af laat schrikken door demonen is dit zeker je boek.

★★★★

Titel: Dans van schaduwen
Originele titel: Dance of Shadows
Auteur: Yelena Black 
Uitgever: Moon
ISBN13: 9789048830630
Categorie: Young Adult
Pagina’s: 284
Uitvoering: paperback
Verschijningsdatum: april 2016
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 05-06-2016
Prijs: €19,99
Bestellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.