Kindergarten Cop 2

Standaard

Kindergarten Cop 2Kindergarten Cop 2 is een Amerikaanse komedie met Dolph Lundgren (The Expendables, Rocky IV) en geregisseerd door Don Michael Paul (The Island, Half Past Dead). Het is een vervolg op de Kindergarten Cop uit 1990 met Arnold Schwarzenegger (The Terminator, The Predator) in de hoofdrol. De film gaat over politieagent Reed (Dolph Lundgren) die undercover gaat als leraar in de kleuterklas om een verdwenen USB stick van het getuigenbeschermingsprogramma. Zijn sidekick agent Sanders (Bill Bellamy) is er om hem te helpen met deze bijzondere missie.

 

 

 

Recensie: 25 jaar na het succesvolle origineel is het er dan toch van gekomen er is een deel 2 uitgebracht van de toen vrij succesvolle komedie Kindergarten Cop. In dit tweede deel gaat er wederom een agent undercover die zich met pijn en moeite worstelt door de perikelen van een groep eigenwijze kleuters. Hun vroegere leraar zou een USB-stick hebben met daarop vertrouwelijke gegevens van getuigen van misdrijven. De leerlingen zouden volgens betrouwbare bronnen moeten weten waar de stick is, maar hoe verhoor je een groep kleuters?

De vergelijkbare rol uit het eerste deel die toentertijd Arnold Schwarzenegger voor zijn rekening nam wordt nu gespeeld door Dolph Lundgren die die de rol speelt van de patserige agent Reed. Hij wordt neergezet als een charismatische jonge God, waar het jong vrouwelijk schoon massaal op lijkt te vallen. Dit komt gezien zijn hedendaagse look en gevorderde leeftijd vrij onrealistisch over, maar we hebben het hier dan ook over een komedie. Wanneer je de film niet al te serieus neemt is Kindergarten Cop een plezierige familiefilm te noemen, leuk voor tussendoor, maar helaas weinig verrassend. Hoewel (het moet gezegd worden) de looks en acteerprestaties van Bill Bellamy een hoop goed maken. Hij speelt in deze film de rol van agent Sanders – de steun en toeverlaat van Reed. Eenieder die van het eerste deel heeft genoten zal zich zeker ook met dit deel vermaken, maar verwacht geen origineel verhaal of verrassende wendingen.

★★★

Titel: Kindergarten Cop 2
Uitgever: Universal Pictures
Acteurs: Sarah Strange, Dolph Lundgren, Aleks Paunovic,
Rebecca Olson, Andre Tricoteux, Fiona Vroom
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Regie: Don Michael Paul
Genre: Komedie
Kijkwijzer: vanaf 6 jaar
Uitvoering: Dvd
Speelduur:  100 minuten
Audio: Dolbi Digital 5.1
Verkrijgbaar vanaf: 25-05-2016
Review: Sandra Hutchison
EAN: 5053083063757
Verkrijgbaar vanaf: 25-05-2016
Datum recensie: 25-05-2016
Prijs: €10,99
Bestellen

Prijs Dvd box deel 1 en 2 €15,99

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.